Győr és környéke

2016.03.21. 10:08

Tragédia: maga alá temette az apát a lovas kocsi Tétszentkútnál

Földúton borult fel hintójával az édesapa, eddig ismeretlen okból. A helyszínen jártunk, ahol felnőtt férfiak is könnyezve beszéltek a tragédiáról: egy szeretett barátjukat vesztették el.

kisalfold.hu

Elhunyt személyt találtak Tétszentkút külterületén, egy férfi földúton lovas kocsival közlekedett, amikor eddig ismeretlen okból felborult hintójával – ennyi áll a rendőrség rövidhírében. Vasárnap viszont, amikor elmentünk a helyszínre és Csikvándra, azt láttuk, hogy felnőtt férfiak is könnyezve beszéltek az esetről, mert olyan barátjukat vesztették el, akit sokan nagyon szerettek a faluban és a környező településeken is.


A csikvándi polgármester elmondta: a fesztiváljuk munkamegbeszélését se tudták folytatni, amikor értesültek a tragédiáról. Az elhunyt édesapát két általános iskolás korú gyermeke és a párja már hiába várja haza.

 

Virágokat ültettek oda, ahol felborult hintójával az édesapa. Képünkön Kozma Tibor csikvándi polgármester látható. Fotó: H. Baranyai Edina

Virágokat ültettek oda, ahol felborult hintójával az édesapa. Képünkön Kozma Tibor csikvándi polgármester látható. Fotó: H. Baranyai Edina

Kozma Tibor csikvándi polgármesternek a legjobb barátja volt a férfi, akire ráborult a lovas kocsija. „Én beszéltem, találkoztam vele utoljára szombaton, arrafelé, ahol mindegyikünknek szőlője van. Onnan mehetett Tétszentkút felé, egy ló húzta a hintóját. Siettünk, szinte csak köszöntünk egymásnak, ő az erdőbe tartott egy vadász barátjához, aki famunkákat végzett, de amikor fél négykor hívta, már nem vette fel a telefont" – idézte fel a történteket a faluvezető. A tragédia helyszínén ott volt ez a vadász barát, Polgár Balázs is, aki úgy emlegette az elhunytat, hogy „a legjobb barát, csupa jellem és szív".

 Polgár Balázs úgy emlegette az elhunytat, hogy ˝a legjobb barát, csupa jellem és szív˝. Fotó: H. B. E.

Polgár Balázs úgy emlegette az elhunytat, hogy ˝a legjobb barát, csupa jellem és szív˝. Fotó: H. B. E.

A balesetben meghalt édesapáról 2011-ben karácsonykor „Megmentették az életemet a véradók" címmel írtunk, súlyos autóbalesete után, amit csodával határos módon élt túl. Akkor több száz környékbeli adott vért azért, hogy kórházi műtétjeit segítse. Ez is bizonyítja, mennyien szerették. Most viszont nem tudtak rajta segíteni, akik a helyszínre siettek. Úgy tudjuk, az édesapja kereste és találta meg, hívta barátait, emeljék le róla a kocsit. Nem tudják, mi történhetett. Egy sárosabb mélyedés, a gödör talán szerencsétlenül dobhatta meg kocsija kerekét, talán rosszul lett. Ezt a rendőrség közigazgatási eljárása derítheti ki.

Ápolják emlékét

Kozma Tibor csikvándi polgármester elmondta, hogy az elhunyt Erős Zsolt a faluközösség fontos tagja volt, sokan szerették jó kedélyéért, segítőkészségéért. Vállalkozást vezetett a faluban, ezzel a település adóbevételét gyarapította és mezőgazdasággal is foglalkozott, így a hagyományokat őrizte. Ezért az önkormányzat szeretné emlékét ápolni és amivel csak tudja, segíti családját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!