Győr és környéke

2016.03.31. 10:38

A galambok miatt lezárják Győrben a révfalui hidat - Kerüljön!

Lemossák a Kossuth hidat, aztán olyan tüskéket ragasztanak rá, amelyek távol tartják az acélszerkezettől a galambokat.

D. Pusztai Andrea

A Kossuth hidat 2011-től több ütemben újította fel a város. Olvasóink aggódva hívták fel szerkesztőségünket, jelezve, hogy amint átadták, a galambok újra birtokba vették. A piszok sok bosszúságot okoz a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak, de – mint mondták – valószínűleg a szerkezetnek sem tesz jót.


Pár hete jártunk utána a témának (Tavasszal költözhetnek a galambok a hídról – Kisalföld, 2016. február 20., 7. oldal). Cikkünkben Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester tett ígéretet a megoldásra, amelynek most jött el az ideje.


Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy a munkálatok ma megkezdődnek.

Ma kezdődnek a munkálatok - A Máthé-Tóth Péter mérnök kezében lévő, tüskézett sínszálakat a hídszerkezet felső részére ragasztják. Fotó: Bertleff András

Csütörtökön kezdődnek a munkálatok – A Máthé-Tóth Péter mérnök kezében lévő, tüskézett sínszálakat a hídszerkezet felső részére ragasztják. Fotó: Bertleff András

– Összesen másfél kilométernyi tüskés riasztó kerül a híd felső részére. Előtte természetesen alaposan lemossa a kivitelezőnk a szerkezetet – mondta a szóvivő.


– A mosás csütörtökön és pénteken történik, este kilenc és reggel hat óra között. Némi zajjal jár, ezért türelmet és megértést kérünk a közelben lakóktól. A ragasztás szombaton kezdődik és ha nem lesz nagyon hideg vagy eső, nagyjából egy-másfél hétig tart. A kivitelezők a legkisebb forgalmú napszakokban dolgoznak: dél-

előtt és este hat után, az éjszakai órákban. Az autósforgalmat félpályán korlátozzák a munkálatok miatt, a gyalogosoknak, kerékpárosoknak is egy sávon kell majd átmenetileg osztozniuk előbb az egyik, aztán a másik oldalon.

Ez az első

A tüskézés a mosással együtt 8 millió forintba kerül, az összesen 1,5 kilométer hosszú sínsor a hídszerkezet két, egyenként 103 méteres ívére, 6–6 sorban kerül. Győrben hídon ilyet még nem alkalmaztak, csak védett épületeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!