Győr és környéke

2015.11.05. 19:01

A legszebb győri portákat díjazták

Az idén először nemcsak a családi és a társasházak, de a virágos erkélyek és az üzletek teraszai is részt vehettek a "Szép környezet - Jó közérzet" versenyen Győrben.

kisalfold.hu

A győri önkormányzat kilencedik alkalommal hirdette meg helyi környezetszépítő versenyét, amelynek résztvevői maguk is részt vállalhattak Győr esztétikusabb megjelenéséhez közvetlen környezetük ápolásával és még szebbé tételével. Radnóti Ákos alpolgármester a csütörtöki díjkiosztón kiemelte, sikeres volt az idei újítás, amely szerint a korábbi két kategória, a családi házak és a társasházak mellett virágos erkélyekkel és üzletek virágos teraszaival is lehetett indulni a pályázaton.


A politikus hozzátette: az önkormányzat is igyekszik mindent megtenni a város még élhetőbbé tétele érdekében, ezért is volt az év során a jelentős virágosítás mellett a nagyszabású takarítási program, és a zugszemetelők ellen is ezért vették fel még fokozottabban a küzdelmet. A városüzemeltetés terén megfigyelhető újdonságok közül a körforgalmak zöldterületeinek megújítását említette, ami nemrég kezdődött, és a következő években is folytatódik.


A szakemberekből álló szemlebizottság nyáron értékelte a benevezett portákat. Ennek eredményeként alakult ki kategóriánként az első három sorrendje, akik az oklevél és a homlokzatra kihelyezhető, megújított „Szép környezet – Jó közérzet 2015." tábla mellett családi ház kategóriában 100, 75 és 50 ezer, társasházak, valamint az üzletek teraszainak esetében 250, 200 és 150 ezer, az erkély kategóriában pedig 75, 50 és 25 ezer forintos vásárlási utalványt kaptak, amelyet kertészeti eszközök, anyagok, növények beszerzésére fordíthatnak.


Családi ház kategóriában az első helyezett Szincsák Miklósné, a második Mészáros Györgyné, míg a harmadik helyezett Dóra Sándorné otthona lett. A társasház kategória győztese a Kodály Zoltán u. 34-44. társasház lakóközössége volt, míg a második az Új élet u. 27/D, a harmadik pedig a Barátságpark Lakásszövetkezet lakóközössége (Földes G. u. 8. A-B). A legszebb erkéllyel Késmárki Attila büszkélkedhet, a második Kiss Mária balkonja, míg a harmadik díjat megosztva Heinrich József és Burkali Sándor kapta. A másik új kategória, a vendéglátó egységek teraszának versenyében a Dolce Vita Fagyizó és Kávézó végzett az élen, megelőzve a Belga Étterem és Sörözőt, valamint a Pálffy Éttermet. A rendezvény végén a versenybe benevezett összes jelentkező emléklapban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!