Győr és környéke

2014.05.28. 00:17

Hazatért a győri egyetemisták csodajárgánya Rotterdamból - videó, fotók

Borkai Zsolt, Győr polgármestere is köszöntötte a SZEnergy csapatát az Új Tudástér épülete melletti sétányon kedden.

Szeghalmi Balázs

[namelink name="Borkai Zsolt"], Győr polgármestere, [namelink name="dr. Földesi Péter"], a Széchenyi István Egyetem rektora és dr. Bokor József akadémikus, a Járműipari Kutató Központ elnöke köszöntötte a SZEnergy csapatát az Új Tudástér épülete melletti sétányon.


Videó: Cseh Róbert

Mint arról a kisalfold.hu beszámolt, a győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata a 4. helyen zárta a Shell Eco-marathon Europe üzemanyag takarékossági versenyét Rotterdamban.

A csapat munkáját a Közúti és Vasúti Járművek Tanszék, a Járműipari Kutató Központ mellett sok szakmai cég is támogatta.

"Továbbra is az a célunk, hogy az alternatív energiával hajtott elektromos járművek hatékonyságát  fejlesszük és a technológia életképességét bizonyítsuk. Jövőre szeretnénk Rotterdamban dobogóra állni" - mondta el Pup Dániel, a SZEnergy vezetője.

Magyarország, Győr és az Egyetem hírnevének gyarapításáért Borkai Zsolt polgármester Győr Megyei Jogú Város Ezüst Emlékérmét adományozta Pup Dánielnekés Szauter Ferencnek, a csapat alapító vezetőinek.

Hazatért a győri egyetemisták csodajárgánya Rotterdamból - fotók: Cseh Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!