ficánka

2009.01.17. 21:13

Kerkini-tó

Szerencsém volt, reggelre jobban lettem. Igaz még tüsszögtem picit, de főztem egy adag teát és elindultam a buszállomásra, ahol a többiekkel találkoztam. Egy cseh srác, magyar barátnőm és én mentünk. Nagyon szuper volt, megérte, s jobban is vagyok már. :)

10-kor indultunk. Kb. másfél órát buszoztunk. Fő célunk a Kerkini-tó volt. Serres-ben buszt kellett váltanunk, de amíg nem jött a másik, addig kirándulgattuk a városban. Irakliáig újra busszal mentünk, miután betömtünk egy gyrost. Serres nagyon szép város egyébként. Egy templomot néztünk meg, ami elég újnak tűnt, s sétálgattunk. Miután Irakliába megérkeztünk, még egy busszal kellett volna mennünk, amire egy órát kellett volna várni. Ezért úgy döntöttünk, hogy stoppolunk. :) Sikeres volt. Nem kicsinyeskedtünk. Egyből egy kamiont állítottunk meg. A képen látható megmentőnk (kamionos) és barátnőm.

Kerkini-tó

Kerkini-tó

A úti célunkhoz megérkezve gyönyörű látvány tárult elénk. A tó mögött egy óriási hegy van, melynek a csúcsát hó fedi. Nagyon szép volt. Leültünk egy padra, ahol uzsonnánkat elfogyasztottuk.

Cseh barátunknak megtanítottuk a "Ringasd el magad"-ot. Nagyon ügyes. A következő linken meg is lehet hallgatni. :)

https://www.kisalfold.hu/ringasd_el_magad_adatlap/video/tu1gWMQ_CIMfGuLegoR6Lw/

Később sétáltunk egy picit a tó körül, majd amikor a nap kezdett lemenni, akkor hazaindultunk. A buszmegállót könnyen megtaláltuk, aztán később kiderült, hogy nem jó helyen vagyunk. Igaz, hogy az egy buszmegálló volt, de a helyiek mondták, hogy arra ma már nem megy busz. Így hát megint stoppolni kezdtünk, s végül egy kedves idős ember megállt, aki Tesszaloniki-ig elvitt minket.

Út közben fejlesztettük görög tudásunkat is. Ugyanis az öreg csak görögül tudott. Nagyon jól szórakozott velünk. Megmosolyogtattuk azzal, amit próbáltunk elmondani. Barátnőm is szakadt a röhögéstől, mert elmeséltem a Piroska és a farkast rímekben görögül. Lakótársamtól kaptam a mesekönyvet, s rímekben van leírva a történet. Így nagyon mulatságos volt.:)

Kérdeztük, hogy mennyi idő alatt érünk oda, azt mondta a bácsi, hogy fél óra. Miután 1 óra múlva is úton voltunk, megjegyeztük neki, hogy ez nem is fél óra. Erre ő mondta, hogy azért, mert ha egyedül utazik, akkor gyorsabb, de mivel mi is itt vagyunk és beszélünk hozzá, s figyel ránk, ezért dupla annyi idő. :) Egyébként az öreg utazásokat szervez, s most is éppen Bulgáriából jött, ahol üzletet kötött. Nagyon kedves ember volt, újabb pozitív élménnyel gazdagodtam a görögökkel kapcsolatban.

Megérkezett magyar lakótársam is. Tegnap szigorlatozott, ezért később jött. Ma este házibuli lesz nálunk. Lassan készülődök is. Aztán holnap már tényleg neki kellene állnom a tanulásnak, mert két vizsgám lesz hétfőn, kedden 3, s csütörtökön az utolsó. Kirándulásra magammal vittem a füzetet, de a buszon nem tudtam olvasni. Szóval jó hétvégét mindenkinek, aztán ha holnap nem is, hétfőn jelentkezem. Szerintem holnap úgysem lesz semmi extra, csak tanulás. De ha már unom, akkor leírom egy korábbi kirándulásomat, s persze ha valami különleges történt a buliba, akkor azt is.:)

Az imént hívott egyik barátom, akit a nyelvi kurzuson ismertünk meg. Athénban tanul, s ma nálunk alszik, s jön a buliba. Tök jó meglepi. :)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!