falusi turizmus

2018.07.14. 14:47

A tánc, a tánc, a tánc...

Július 23-án lép fel Győrött a Tzafit Yoav táncegyüttes. Legutóbb 2015-ben színesítették nagy sikerrel a nyári kulturális programok sorozatát.

Immár harmadik alkalommall látogat Győrbe Kfar Menahemből a Tzafit Yoav 12 évfolyamos művészeti tagozatos iskola végzős táncosaiból álló együttes.

A táncest július 23-án 18,30 órakor kezdődik.

Helye: Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Ház

(9028 Győr, Móra Ferenc tér 1.)

BELÉPŐDÍJ NINCS !!!

Az együttes vezetője BARAK Rivka (Rebeka) 1951-ben Izraelben született. Családos, 3 gyermek anyja. Első osztályos korától táncolt egy magánstúdióban. 1964-től 1970-ig Kfar Menahemben folytatta a tanulást, ahol már az iskola keretén belül táncolhatott. A katonai szolgálat után férjhez ment, és egy napköziben táncot tanított. 1978-tól 1981-ig Tel-Avivba járt táncművészeti főiskolára. 1981-től 1987-ig 12 osztályos iskolában tanított, mellette egy felnőtt táncegyüttest vezetett, akikkel Spanyolországban, Olaszországban és Angliában járt fellépéskörúton. Az iskolában táncegyüttest szervezett a diákokból, és létrehozott egy táncstúdiót, amit mind máig vezet. A hazai ifjúsági fesztiválokon elért sikerei miatt 1987-től az iskolában függetlenítették, és azóta szabadon választható fakultációként működik tovább. Folyamatosan mintegy 300 diákot tanít népi, klasszikus, modern és jazz táncra. A diákokból hozta létre a Tzafit Yoav együttest.

Az együttes a hazai szerepléseken túl eddig Romániában, Spanyolországban és Magyarországon vett részt nemzetközi táncfesztiválon. Hazánkban eddig legalább öt-hat alkalommal járt fellépéskörúton. 1999-ben "Jaír Sapíra" díjjal tüntették ki. 2009-ben ők adták a függetlenségi napi műsort Jeruzsálemben a köztársasági elnöki rezidencián.

Középiskolások, 15-18 éves korú táncosok alkotják az együttest, akik modern, klasszikus és (izraeli értelemben vett) néptáncokat mutatnak be. Az egyik hazai szabadtéri fellépésükről készült videofelvétel a "> webcímen tekinthető meg.

A győri fellépés támogatói a Pápai Református Egyházmegye, a Győri HIT Gyülekezete. a Győri Zsidó Hitközség, a MAZSIHISZ, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!