falusi turizmus

2016.10.10. 00:23

Győztek a Thaiharcos-skacok!

Október 7-én végre lezajlott a „Tájra fel ! Dunán innen Dunán túl" elnevezésű középiskolás csapatoknak szóló turisztikai, honismereti vetélkedő döntője.

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Turizmus tanszék által koordinált eseménynek az egyetem Apáczai Csere János Kara adott otthont. A győri döntőbe három megyei és három felvidéki csapat jutott.

A rendezvény megnyitóján Dr. Albert József, a Földművelésügyi Minisztérium osztályvezetője köszöntötte elsőként a résztvevőket. A szervezők nevében Dr. Reisinger Adrienn, a Kautz Gyula Kar tudományos dékánhelyettese és Dr. Szabó Péter, az Apáczai Kar dékánja szólt. Dr. Pető Péter a megyei közgyűlés alelnöke kifejtette, hogy idén is örömmel karolták fel a rendezvényt. Dr. Fekete Mátyás, a társszervező Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület elnöke a vidéki vonzerők szerepére hívta fel a figyelmet. A felvidéki csapatok képviseletében Huszár László, a Felvidéki Magyar Értéktár alelnöke mondott biztató szavakat.

A csapatok turizmus, vendéglátás,irodalom, rajz-vizuális nevelés, néprajz-ének, természettudomány témakörökben versenyeztek, majd ezt követően került sor a mindent eldöntő ügyességi vetélkedőre és a táncházra. A verseny során a csapatok kiselőadások segítségével mutatták be megyei és felvidéki értékgyűjtő kirándulásaik kiemelkedő városi és falusi vonzerőit a megye és a felvidék területéről.

A társszervező Győr-Moson-Sopron Megyei Falusi Turizmus Egyesület által felajánlott fődíjat, egy 3 napos ingyenes tartózkodást a Hédervári Lovasklubba a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnázium Két Tanítási Nyelvű Középiskolájának Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája „Thaiharcos-skacok” nevű csapata nyerte.

A 2. helyezett a nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia „ Ekomókusok ” nevű csapata lett, jutalmuk a mosonmagyaróvári Interaktív Természettudományi Élményközpont felajánlásával egy szabaduló játék lett.

A képzeletbeli dobogó 3. fokára a Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolájának „Deákosok” nevű csapata állhatott. Megérdemelt nyereményük a MOBILIS Interaktív kiállítási központba szóló belépő lett.

A dobogóról leszoruló Győri Kovács Margit Iparművészeti SZKI csapata és a Nagymegyerről érkező további két középiskola csapatai is rászolgáltak a Győri Nemzeti Színház, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, valamint a Felvidéki Magyar Értéktár különdíjaira.

Az idén már harmadik éve megrendezett vetélkedő értékes turisztikai vonzerőkre hívta fel a figyelmet, egyúttal a középiskolás fiatalok számára is élvezetes, tartalmas programot nyújtott - tudtuk meg a Turizmus tanszék vezetőjétől, Dr. Darabos Ferenc egyetemi docenstől, aki egyben a megyei egyesület titkára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!