ETO futsal

2015.04.09. 15:50

Jordi: Kizárt, hogy a bajnokság sorsa Berettyón dől el

Jordi Illa Solé kiegyenlített és küzdelmes mérkőzést vár a Berettyóújfalu ellen. A spanyol edző szerint nem most dől el a bajnokság sorsa.

Jól sikerült a felkészülés a héten?
- Nagyon jó szintű edzésmunkát végeztünk. Előtte volt lehetőségünk pihenni is, a játékosok feltöltődtek a pénteki legfontosabb mérkőzésükre.

11 hónapja bajnoki meccsen, nem tudott győzni a Beri ellen. "Csak" a Szuperkupa döntőben és a kupa elődöntőben nyert ETO. Ön szerint Beri fóbiája az ETO-nak?
- Nos, nem tudok beszélni a tavalyi szezon eredményeiről a Berettyó ellen, mert nem voltam itt. Amióta én vagyok az edző, 2 győzelem, egy döntetlen és egy Berettyóújfalu győzelem is jól példázza: kiegyenlített és küzdelmes lesz a következő mérkőzés is.

- Hogy van-e Beri fóbiánk??? Minden szempontból kijelenthetem... soha nem is volt!!! Tiszteletben tartjuk Berettyót, minden csapat ellen így játszunk. Valóban hisszük, hogy így a legjobb. Próbálunk játszani egy olyan játékot, amivel el is fogjuk érni a céljainkat. Hiszem, hogy nagy dolgokat fogunk véghez vinni ebben a szezonban.

Van sérült / kizárt játékosa?
- Harnisch Ákos szenvedett bokasérülést a héten, a probléma elülső sípcsontizom zúzódás. Alex Palomeque szenvedett húzódást, de ő felépül péntekig.

Melyik csapat nyerhet pénteken a Beri otthonában??? A tudás, szerencse, vagy egységesebb, kreatívabb játék hozhat sikert?
- A többi csapat szempontjából: Minden csapat meg tudja verni a Berettyót, valamint Ők is könnyen meg tudják nyerni minden csapat ellen a meccsüket. Ez futsal, valamint a futsalban sok minden befolyásolhatja a játékot.
A mi szemszögünkből: Győzni fogunk ellenük, ha a legjobb tudásunk szerint futsalozunk ellenük. Harcolunk kell minden labdáért, nem veszíthetjük el a koncentrációnkat és a ritmusunkat. Játékosaim tudják, hogyan kell versenyezni ebben a helyzetben. Ez csak egy kérdés, amire a gyakorlatban holnap valósítják meg a választ.

Az eredmények tükrében a Berettyó most még jobb, mint télen. Csapat az ETO fejlődő szakaszban van, vagy kész?
- Minden csapatnak vannak jó és rossz időszakai egy szezon alatt, ez teljesen normális. A Berettyó most jobban érzi magát, mivel nem érzik az UEFA Futsal Cup által rájuk nehezedő a nyomást. A játékosaiknak csak a rájátszásra kell összpontosítani, ez ad nekik egy extra töltetet.
Részünkről, - nagyon örülök, hogy látom - a csapatunk fejlődik. Ennek folytatását és javítását soha nem hagyjuk abba, bizonyítottuk ezt a Magyar Kupa döntőkben is.

A nyolc fordulóval a vége előtt, nehéz megjósolni bajnokság végkimenetelét. Nem ez a meccs dönti el a bajnokságot, vagy mégis?
- Egyáltalán nem. Ez könnyű matematika. 24 pontot szerezhetünk, és mi csak 2 ponttal előzzük meg a Berettyót, így kizárt, hogy a bajnokság holnap fog eldőlni.

Mi történik, ha mi nyerünk, esetleg vesztünk, vagy döntetlen érünk el a Beri ellen?
- Mint mondtam, semmi különös fog történni. Még hétszer kell ezután nyernünk.
A legjobb forgatókönyv esetén - ha nyerünk - 5 ponttal fogjuk megelőzni riválisunkat, emellett 21 pontot kell még szereznünk. Nagyon boldogok leszünk, és készülünk tovább. Ez semmit sem jelent, mert ha azt gondoljuk, hogy a bajnokságot már megnyertük, és elkezdünk pihenni, minden csapat meg tudna verni minket, és visszasüllyednénk oda, ahol voltunk.
Abban az esetben, ha egál lesz, az majdnem ugyanaz a helyzet, mint az előbb. A továbbiakban meg kell tartani képességünket a győzelemre a szezon végéig mindegyik mérkőzésünkön.

Abban az esetben, ha veszítünk, akkor az a tény nagyon keményen sújtaná csapatunkat, de attól függetlenül még mindig megnyerhetjük ilyen esetben is ezt a bajnokságot.

A céljai, kívánsága?
- Célunk, mint mindig: a győzelem. Úgy fogunk játszani, hogy megnyerjük a pénteki rangadót. Pont emiatt vagyunk az ETO, ez az, amiért játszunk, csak ezt tudjuk képviselni, nem fogunk lemondani identitásunkról.
 
etofutsal.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!