ETO futsal

2013.09.27. 13:08

A szenvedély hajtja a Rába ETO-t

„Ha nem érzed úgy, hogy még fejlődhetsz, akkor nem tudsz semmit sem az életről, mivel semmi sem tökéletes az életben˝ - véli Rafael Nadal.

Ha UEFA Futsal Cup, akkor Rába ETO! Immáron negyedik éve mondhatjuk el, hogy egyesületünk képviseli a magyar klubcsapatokat a nemzetközi futsal elitben. Az elmúlt három évben az előselejtezőből indulva szisztematikus munkával értük el, hogy immár ne csak a hazai vizeken, hanem az európai futsal berkekben is magától értetődőnek, természetesnek tűnjön ez a kapcsolat. A tavalyi veretlenül megvívott sorozat után, ahol mindössze csak egy kapufára voltunk a lehetetlentől – a csodát már teljesítettük – sokakban felmerült, felmerül a kérdés, „Hogyan tovább?”, egy a nemzetközi szemmel mérve közép európai kiscsapat tud-e, képes-e sporttörténelmet írni? A választ természetesen én sem, mi sem ismerjük, ismerhetjük. Azonban azt, hogy mit gondolok, mit gondolunk minderről jól szemlélteti egy, a Nemzeti Sportban „Nadal és a Roland Garros-trófea – már-már összetartoznak” nemrégiben megjelent írás, melyben a világhírű teniszezőt idézték pályafutásáról, motivációjáról.

„Ha nem érzed úgy, hogy még fejlődhetsz, akkor nem tudsz semmit sem az életről, mivel semmi sem tökéletes az életben. Mindig fejlődhetsz, minden egyes nap. Ez a teniszre is maximálisan igaz. De ha fejlődsz, az még nem jelenti azt, hogy többet nyersz. Az ugyanis sok mindentől függ, mentális tényezőktől, a szerencsétől, a szellemi frissességtől. Minden edzésen kitűzök egy célt, mégpedig azt, hogy fejlődjek bizonyos dolgokban, ami ahhoz szükséges, hogy továbbra is fel tudjam venni a versenyt a legjobbakkal. Nyolcszor nyerni itt nagy teljesítmény, ám ezután is ugyanolyan lelkesedéssel és szenvedéllyel edzek majd, hogy a lehető legmagasabb szintre emeljem a játékomat. Ahogy mondani szoktam: nem tudom, hogy sikerül-e, csak az a biztos, hogy megpróbálom.”

Tavalyi, hetedik Roland Garros-sikere után újra elkezdte fájlalni a térdét, korai wimbledoni búcsúja után pedig hét hónapos kényszerpihenőre kényszerült. Visszatérése parádésra sikerült, kilenc tornán indult el, ezekből hetet megnyert. Pedig nem volt benne biztos, hogy térde bírja majd a terhelést.

„Pozitív gondolkodású ember vagyok, de a kételkedés az élet része. Azok az emberek, akiknek nincsenek kételyeik, arrogánsak. Ezen a világon semmi sem biztos és egyértelmű. Én is szoktam kételkedni, de annyit dolgozom, amennyit csak tudok, ez az egyetlen, amit tehetek. Szóval lehetnek kétségeim, de ha nem dolgozok, akkor biztos nem térek vissza.”

Én és a kollégáim az elkövetkező időszakban azért fogunk dolgozni, hogy egyszer valóra váltsuk álmainkat, véghezvigyük a lehetetlent, UEFA Futsal Cup (Bajnokok Ligája) Final Four (négyes döntőt) tudjunk játszani és rendezni városunkban.

Nadal a jövővel kapcsolatban a következőt mondta: „Különleges dolog, ha az ember olyan helyeken mutathatja meg a tudását, mint például a centerpálya a Roland Garroson. Gyerekként ezt a tévében néztem, és csak reméltem, hogy egyszer majd ilyen stadionban játszhatok. Az álmom valóra vált, de sok évbe telt, hogy ezt elérjem. Ha elegem lesz belőle, mert egyszer ez a pillanat is eljön, elfogadom, és örömmel kóstolok bele valami másba. Amíg azonban él a sport iránti szenvedélyem, örömömet lelem a teniszben, addig ezt csinálom.”

Ez a szenvedély hajt minket is kollégáimmal, ezért próbálunk meg évről-évre egyre keményebben dolgozni, hogy tudásunkat egyszer majd az UEFA Futsal Cup Négyes döntőjének (Final Four) képzeletbeli centerpályáján mutathassunk meg a győri közönségnek.

A következő szezon és a Futsal Cup mérkőzéseihez egyesületünk képviseletében jó szórakozást kívánok !

 

Dr. Drucskó Zoltán
ügyvezető elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!