ETO futsal

2013.08.09. 13:39

Carlitos a Rába ETO-ban

Carlitos az előző szezonban a francia F.C. Erdre játékosa volt, két hete Győrben készül az ETO futsal csapatában.

Exkluzív interjú Carlos M. O.-val, aki 1+1 éves szerződést kötött Magyarország legerősebb csapatával. A spanyol légiós már a négyszeres bajnok Rába ETO-val készül a szezonra és szeretne minél sikeresebben szerepelni új csapatával.

Név: Carlos M. O. (Carlitos)
Születési dátum: 1987.05.22.
Szül. hely: Segovia
Jelenlegi klub: F.C.Edre
Következő klub: Rába ETO
Pozíciója a pályán: Univerzális

 Mikor és miért döntött úgy, hogy a magyar bajnokhoz igazol?
- Tulajdonképpen az volt a döntő, hogy a spanyol edzőnk megkeresett és felajánlotta ezt a lehetőséget, hogy ide tudjak igazolni, számomra sokat számított az is, hogy négyszeres bajnok az ETO és különböző bajnoki címekért játszhatok majd, és az edző személye David Madrid is sokat számított, mivel ismerem jól a spanyol ligából.

Milyen volt az első találkozás a csapattársaival és a szakmai stábbal?
- Nagyon kellemes volt a fogadtatás, mindenki részéről mind a játékostársaim, mind a csapatvezetés szempontjából. Nagyon jól érzem magam, az eddig eltelt rövid idő alatt is, nagyon sokat számít nekem, hogy úgy érzem mind a csapat részéről, mind a vezetőség részéről mindenki segíteni is akar nekem a beilleszkedésben.
 
Ön szerint nehéz lesz a beilleszkedés az új csapatába?
- Azt látom a legfontosabbnak, hogy lassan egyik lépésről a másikra egyre jobban összekovácsolódjunk a többiekkel, és úgy érzem ez nem fog nehézséget jelenteni, mert a játékostársaim részéről is érzem azt, hogy mindenki külön-külön is jó személyiség.

Mit gondol, mik az erősségei a pályán és melyik poszton érzi igazán jól magát?
- Tulajdonképpen a vonal mellett érzem a legjobban magamat, mert szeretek egy az egy ellen játszani, eléggé jó képességeim vannak ezekhez a szituációkhoz, de természetesen a csapatot  a védekezésben is akarom segíteni.

Milyen játék ön szerint a futsal. Mire tanítja meg a játékost és a csapatot igazán?
- Én azt vallom, hogy mindenféle sportban lehet sok mindent tanulni, karakter és egyéniség fejlesztési szempontból ugyan úgy a futsalban is. Ez a játék is megtanítja azt, hogy szolidaritás legyen csapaton belül is és kívül egyaránt. A futsalon keresztül is meglehet ezt tanítani és fejleszteni és ez a csapat versenyképességét is növeli.

Két hete már itt van Győrben, hogy tetszik a város és az emberek?
- Bár volt lehetőségem, hogy egy kicsit körülnézzek a városban, - nagyon tetszik eddig amit láttam, nagyon kedvesek az emberek is, - de ezen kívül sok mindent nem tudok mondani, mivel nagyon keményen edzünk.

A csapatról mi a véleménye, képes lesz nagy eredményekre?
- Én amit eddig a csapatból láttam meggyőződésem, hogy nagyon sok munkával és ha mindenki a tudása legjavát adja, és húzza, segíti a másikat és a másikért is van, akkor eléggé sikeresen fogunk a jövőben szerepelni.
 
Karrierje szemszögéből mit vár az ETO-s korszakától?
- Mindenek előtt szeretnék angolul is tanulni, magyarul is egy kicsit persze amennyire ez lehetséges, és a társaimmal együtt minél sikeresebben szerepelni az ETO-val.

Üzen valamit a győri szurkolóknak?
- Köszöntöm a szurkolóinkat ebben a formában is, és azt üzenem nekik, hogy minél többen és minél gyakrabban jöjjenek ki ide a csarnokba, mert szeretünk nagy közönség előtt játszani, biztosítani tudom rajongóinkat, hogy szórakoztatni fogjuk Őket játékunkkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!