Életstílus

2018.03.29. 10:41

Gyurta Gergely: Nem tudtam, hogy Dani visszavonul

Testvérét, Gergelyt és az úszók szövetségi kapitányát, Sós Csabát is meglepte az olimpiai bajnok Gyurta Dániel hirtelen bejelentett visszavonulása.

Testvérét, Gergelyt és az úszók szövetségi kapitányát, Sós Csabát is meglepte az olimpiai bajnok Gyurta Dániel hirtelen bejelentett visszavonulása. A ki­váló úszó kedden intett búcsút sportágának, hogy a jövőben a sportdiplomáciai karrierjére koncentrálhasson. - írja a BorsOnline.

Az utolsó pillanatig titkolta a döntését. Engem sem avatott be, bár azért sejtettem, hogy mire készül. Sajnos az utolsó két éve nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. A természettel nem vehette fel a versenyt, belépett egy olyan korba, ahol már képtelen volt fejlődni.

– mondta a Borsnak az Eb-bronzérmes Gergely.

 

kép: BorsOnline

kép: BorsOnline

 

Ne­kem óriási erőt ad, hogy ilyen a bátyám. Hatalmas tehetség, na­gyon remélem, hogy a nyomdokaiba tudok lépni. Örülnék, ha a versenyeimre ezután is kilátogatna, és szurkolna nekem.

Felvetettük neki, hogy a szövetségi kapitány Sós Csaba örült volna annak, ha Dani még 50 vagy 100 méter mellen rajthoz áll, ha már fő számában, 200 méteren nem tudta a korábbi magas színvonalat nyújtani, erre Gergely így reagált:

Komolytalan lett volna a 200 méter korábbi egyeduralkodójának, ha csak féltávon indul. Rá­adásul a 100 mezőnye is rendkívül erős. Dani volt már a világ te­tején, így azért könnyebb vissza­vonulni.

– zárta Gergely.

 

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!