Életstílus

2017.03.17. 10:44

Agresszívan kényszeríti a Win10 használatára felhasználóit a Microsoft

A Windows 7 és 8 javításait blokkolja a cég.

A Microsoft letiltotta a Windows Update frissítéseket azoknál a Windows 7 és Windows 8.1 felhasználóknál, akik Kaby Lake vagy Ryzen (Zen) mikroprocesszor architektúrájú processzorral szerelt géppel rendelkeznek. A probléma akkor adódik, amikor a felhasználó gépével Windows Update-et kerestet.


A napokban egyre többen kezdtek panaszkodni, hogy Windows 7 és Windows 8.1 alatt a frissítések keresésekor hibaüzenetet ad a rendszer, így nem lehet frissítéseket keresni és letölteni az új, AMD Summit Ridge, AMD Bristol Ridge, Intel Kaby Lake vagy Qualcomm 8996 alapú konfigurációkra - írta meg az iPon.


A hibaüzenetben az áll, hogy az adott konfigurációban helyet foglaló processzort nem támogatja a Windows aktuális kiadása, így frissítések beszerzésére sincs mód.


Frissítések sem a Windows Update, sem pedig a Microsoft Update rendszeren keresztül nem érkeznek, így összesen egyféle megoldás marad, ha továbbra is naprakész Windowsra vágyik az érintett felhasználó: Windows 10-re kell váltania - közölték.

Címkék#Microsoft

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!