Életstílus

2014.07.08. 16:17

Pluszpont jár a testszőrzet borotválási normák áthágásáért

Az Arizona egyetem nemi szerepeket kutató tanára hónaljukat nem borotváló lány és szőrtelenítő fiú hallgatókkal vezettet naplót.

Breanne Fahs, az Arizona State University tanára többletpontokat ajánlott azoknak a női hallgatóknak, akik nem borotválják le hónaljszőrzetüket, valamint azoknak a férfi hallgatóknak, akik nyaktól lefelé rendszeresen szőrtelenítenek.

A női szerepek kutatásával foglalkozó tanárnő, úgy vélte, hogy a hallgatók ezzel tapasztalatokat szereznek a nemi szerepek és elvárások terén.

- Nincs jobb módja annak, hogy a közösségi normákról, azok áthágásáról és az emberek reakcióiról ismereteket szerezzenek, mint az, ha maguk is kipróbálják - mondta Breanne Fahs az ASU News oldalnak.

- Valójában nincs ok sem arra, hogy leborotválják szőrzetüket, sem arra, hogy ne; egyik sem nagy ügy. Mégis azzá teszi valami, és erre a hallgatók is gyorsan rájönnek.

A hallgatóknak 10 héten át kell fenntartaniuk új szokásukat, valamint naplót kell vezetniük a kísérletről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!