Életmód Club

2017.11.02. 15:47

Réka már félidőben átlépte a bűvös határt

"Az elmúlt két hét igazán hullámzó volt" - kezdte Réka a hathetes beszámolóját. És valóban. A jó dolgokkal indított: számtalan módon sikerült "túljárnia a diéta eszén".

"Alig vártam, hogy megérkezzen a Sciteces csomagom! Már profi lettem a túrós muffin sütésben, és ehhez nagyon kellett a citromos sajttorta fehérjepor. Igazi ínycsiklandó muffinok vártak rám reggelente vagy tízóraira az iskolában. Mellé otthon egy fehércsokis-epres fehérjeturmix kókusztejecskével olyan érzés volt, mintha túl jó lenne ez a diéta. Nem hiányzott a sok cukor tartalmú nassolni való"
- na, amúgy többek között ezért imádom a Scitec fehérjeporait. Mert baromi jó ízűk van, és nagyon jó állaguk. Nemcsak turmix formájában, hanem sütéshez is szuperül fel lehet használni őket. Én minden édes dologba beleteszem, ha sütök.

És ez a fehérje volt a mentőőv Réka születésnapján is, ami megédesítette a diétás tortáját.

"Még a születésnapomra is tudtunk édesanyámmal tortát sütni, meseszerűen sikerült. Tojásból, zabpehelylisztből, kókusztejből, citromos sajttorta fehérjével, túróval és fahéjjal készült. Hatalmas lett, így még a munkatársaimnak is jutott, és még ízlett is nekik"

- haha! :D Én is így szoktam megetetni a "miérteszelporokatundorítóegészségtelen" ismerőseimmel és családtagjaimmal a fehérjeport. Beleteszem a sütibe, amivel megkínálom őket. És annyira finom, hogy észre se veszik. Az igazat meg néha elmondom, néha nem. :D



Rékának egyébként az édesanyja erős segítő kezet nyújt a diétában. Egy hamis főzelékreceptet is kitalált neki, ami tulajdonképpen a főtt zöldségek lepürésítése, kis növényi tejjel lágyítása. Készített is neki cukkini és sütőtök-főzeléket. Ez amúgy tök jó ötlet. El tudom képzelni, hogy picit tovább vizezve krémleves-utánzatot is el lehetne érni vele.

A Rékában azért kicsit benne volt a para, hogy az extrább kaják belassítják majd az anyagcseréjét. De szerencsére nem így történt.



"Mivel komoly bűntudattal küszködtem, extra edzéseket eszközöltem be és így az eddigi egykilós tendenciát megtörve másfél kilót sikerült fogynom a legutóbbi héten, amivel sikerült 100 kiló alá mennem. Úsztam az örömben!"
- szóval a Réka átlépte a bűvös határt. Nekem hasonló volt amikor 60 kiló alá sikerült fogynom. És az ilyen sikerek szuperül motiválják az ember lányát.

Amire Rékának szüksége is volt, ugyanis a párja egy budapesti wellnesshétvégével lepte meg születésnapja alkalmából.

"Már csütörtökön le kellett utaznom, mert volt egy órám Egerben. Ide még vihettem a fasírtomat meg a zöldségkrémemet, de a tárolás miatt tudtam, hogy pénteken, szombaton és vasárnap helyben kell megoldanom az étkezést. Szerencsémre a svédasztalt és az a la carte étlapot is elérte a reformkonyha szele, és találtam magamnak kuszkuszt csirkével és zöldségekkel, tojást rengeteg módon elkészítve, zöldségeket meg puffasztott rizst. De az élet valahogy mindig közbeszól"

- Rékát ugyanis betalálta valami betegség, és alaposan ledöntötte a lábáról.

"Csütörtök este Egerben már a levegőért is küzdöttem. Pénteken gyengének éreztem magam és elkezdtem köhögni. Szombaton már hangom se volt. Hét elején pedig már az edzések is elmaradtak, teljesen elhagyott az erőm"
- és ha ez még nem lenne elég, a kisördög is folyamatosan ott csücsült a Réka vállán és azt mormolta neki, hogy tuti hízott a pihenés alatt.

"A párom mindenben nagyon támogat. Lecipelte a fehérjéim, a muffijaim, a vitaminjaim és hallgatta folyamatos aggódásom, hogy mit fogok enni és hogyan. Amíg szenvedtem az ágyban és próbáltam nem megfulladni, egy dolog járt az eszemben, és vissza-vissza tért rekedt hangomon a kérdés – „ Szerinted nem híztam?" Szerintem egy életre megbánta, hogy elhozott és sanda gyanúm szerint nem gyakran fog előfordulni."


Szegény Réka, megjárta a hadak útját. De mindezektől függetlenül az első célt már elérte: a súlya 100 kiló alá ment. És a program fele még hátravan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!