formatervezett kasokba

2021.05.02. 07:27

Egymillió háziméh otthona lett Milánó

A héten 17 új kolóniát költöztettek be dizájnerkaptárokba az észak-olaszországi város egyik parkjában.

Fotós: dpa Picture-Alliance via AFP

Az Urban Beehives nevű projekt mögött álló Claudia Zanfi szerint a kezdeményezés célja, hogy „találkozási pontot hozzon létre a művészet és a biológiai sokféleség között”.

A művészi oldalt a nemzetközi alkotók által tervezett kaptárok, a biodiverzitást a méhek képviselik, amelyek segítenek a város egyre növekvő zöld területein lévő növények beporzásában.

A formatervezett új méhkasokat a 20 hektáron elterülő Cascina Merlata Parkba helyezték ki.

A díjnyertes projektet azzal a céllal indították el hét évvel ezelőtt, hogy megismertessék a nagyközönséget a méhek természetben betöltött fontos szerepével, valamint növeljék a rovarok populációját és nem utolsó sorban mézzel lássák el a helyi lakókat. Milánó büszkélkedhet Európa egyik legnagyobb városi méhállományával, amelynek a város négy közparkja ad otthont.

Jövő héttől Zanfi és kollégái a méhtartással és a méheknek a bolygó egészségének megőrzésében játszott szerepével kapcsolatos kurzusokat, valamint workshopokat fognak tartani a Cascina Merlata Parkban.

Az ENSZ római székhelyű Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) két évvel ezelőtt arra figyelmeztetett, hogy a méhpopulációk zsugorodása fenyegetést jelent a globális élelmiszerbiztonságra.

Címkék#háziméh
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában