Egyperces

2018.06.21. 09:51

Gálvölgyi: Igen, volt életem a halál előtt

A 70 éves Kossuth-díjas színész nem tudja, hogy van-e élet a halál után, de addig is, míg ki nem derül, a családjára és színházi munkáira szeretne koncentrálni.

Gálvölgyi János 50 éves karrierje alatt folyamatosan saját szakmai csúcsait döntögette, és túl a hetedik X-en sem tervezi, hogy lassítana, dacára annak, hogy korábban elárulta lapunknak: nincs kibékülve a kerek születésnappal.- írja a BorsOnline.


A közelmúltban saját, önálló estjével ünnepelte meg az említett kerek dátumot, illetve a fél évszázados karrierjének kezdetét a Játékszínben, hiszen az akkor még Kamara Varieté néven működő intézményben lépett először színpadra. A számos mókás pillanatban is bővelkedő este végére hagyta a sztár a melankolikusabb pillanatokat, persze – stílusosan – viccbe foglalva.

Ez egy anekdota, a lányaim megölnek, mert azt kérték, ne beszéljek ilyen szomorú dolgokról.

– mondta Gálvölgyi a színpadon.

Két színész beszélget, és megdumálják, ha valamelyik meghal, akkor valami jelet fog adni onnan föntről, vagy ahova kerül. Az egyik meghal, a másiknál – aki itt maradt a Földön – másnap szól a telefon, és azt mondja: Szia, apám, itt vagyok. Olyan színház van és olyanok vannak – szervusz, Gyula – a Csortos Gyula ment el mellettem. Fantasztikus, itt a Básti Lajos, Déryné és Isten tegnap együtt ittak. Figyelj, egy új darabot próbálunk isteni szereposztásban: Bajor Gizi, Ruttkai, Latinovits… Erre a másik: Juj, de irigyellek, mire a barátja: Ne irigyelj, te is ki vagy írva!

– nevetett hatalmasat a közönség Gálvölgyi keserédes poénján, aki így folytatta:

 

kép: BorsOnline

kép: BorsOnline

 

Nem tudom, hogy van-e élet a halál után, én azt hiszem, még jelenleg az az érdekes, hogy volt-e élet a halál előtt. Én azt hiszem, hogy igen… Kellér De­zsőnek volt egy mondása: Ked­ves közönség! Az öregkornak is megvannak a maga szépségei! Egyet tessék mondani!

– tréfált Gálvölgyi.


Való igaz, a színész a szakmai sikerek mellett 47 éve boldog házasságban él feleségével, Judit asszonnyal, akitől két gyermeke született: Eszter és Dóra. Viharoktól mentes életét csupán súlyos betegsége árnyékolta be: 2016-ban életveszélyes vesepanaszokkal kezelték a színészt, korábban unokája, Simon vesetranszplantáción esett át, mára szerencsére mindketten jól vannak.


Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!