Egyperces

2014.05.21. 21:15

35 év után újra a bikák győztek a madridi arénában

A spanyol lapok "drámáról" és "történelmi eseményről" cikkeznek.

A bikák szimbolikus győzelmével végződött - 35 év után először - a madridi Las Ventas arénában a spanyol főváros védőszentjének, Sevillai Szent Izidornak az ünnepén tartott bikaviadal.

Két, több mint féltonnás bika, Deslio és Feten olyan hősiesen küzdött, hogy a torreádorok sérülései miatt a szervezők kénytelenek voltak lefújni a kedd esti viadalt, az esztendő egyik legfontosabbját.

A szerdai spanyol lapok "drámáról" és "történelmi eseményről" cikkeznek, rámutatva, hogy a madridi Arénában hasonló okból legutóbb 1979-ben kellett felfüggeszteni a viadalt, akkor viszont kétszer is, mindössze két nap különbséggel.

Az aréna közleményben jelentette be, hogy 68 éves történetében az idei viadal volt a második (az 1979-es után), amikor le kellett fújni a látványosságot a torreádorok súlyos sérülései miatt.

A Szent Izidor-bikaviadalon egymás után három torreádornak kell megküzdenie összesen hat bikával. Az állatok közül idén csak kettővel sikerült végezni a kényszerű leállás előtt.

A három torreádor közül kettőt a bikák felökleltek, a harmadikat a magasba dobták. Az elsőként a ringbe lépő David Morát kétszer is felöklelték, 30 centiméteres vágást ejtve a bal combján, átvágva fontos verőereket és izmokat.

A sebesült torreádorok még szerdán is kórházban voltak, a legsúlyosabban sérült Mora már nincs életveszélyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!