Járvány

2020.05.06. 15:40

Átment online-ba a Design Terminal virtuális Mentorprogramja

Két hónap múlva tizenegy csapat mutatkozik be a Virtuális Demo Day-en – addig azonban még számtalan hasznos ismeret birtokába kerülnek az innovatív, társadalmi kihívásokra válaszokat kereső vállalkozások.

Forrás: Shutterstock

Három kontinensről és kilenc országból jelentkeztek a startupok Magyarország és a régió első Virtuális Mentorprogramjára. A Design Terminalnak többéves gyakorlata van abban, hogy

az induló vállalkozásokat egyedi igényeik szerint támogassa, segítse őket üzleti modelljük, termékük fejlesztésében.

A jelenlegi helyzet azonban a szervezőket is kihívások elé állította.

Hogy minél pontosabb képet kapjanak a nemzetközi startupvilág vírusválság okozta helyzetéről, Startup Krízis kérdőívet indítottak, melyre 22 országból 240 válasz érkezett. Ezek nagyban segítették a szervezőket, hogy célzott és a jelenleg leghasznosabb képzési tervet állítsák össze a csapatok számára. A minden eddiginél gazdagabb programkínálat tematikájában is a változó körülményekhez igazodik.

Kiemelten foglalkoznak a résztvevők azzal,

hogyan élhetik túl a válságot a vállalkozások, miként érdemes rendkívüli helyzetekre, krízisekre reagálniuk.

Emellett pedig a tízhetes program tavaszi szemeszterét teljes egészében az online térbe ültette át az innovációs ügynökség. Ez a változás már a kiválasztási folyamatot, vagyis a Power Campet is érintette, mely során tizenkilenc, a világ különböző tájairól érkező csapatból kovácsoltak közösséget virtuális megoldások segítségével.

A végső válogatásba tizenegy startup került be, ebből nyolc magyar és három külföldi – chilei, kenyai és egyiptomi – vállalkozás. Így van olyan startupper, aki minden nap hajnali 3-kor kel, hogy részt vegyen a tartalmas programelemeken. A csapatok nem csak a workshopokhoz, előadásokhoz csatlakoznak online, hanem networking és közösségépítő alkalmakon – reggeli bejelentkezéseken és esti lazításokon – is ismerkedhetnek egymással.

A startupok által kínált innovatív, társadalmi kihívásokra reagáló megoldások most is széles spektrumon mozognak. Olyan csapatok kaptak lehetőséget a Mentorprogramban való részvételre, mint az adományozás klasszikus formáit megújító Donatero, a digitális molycsapdát fejlesztő SMAPP, az élelmiszeripari munkaerő toborzásban újítást hozó Upsoo, az értékesítést és marketinget egyedi megoldásokkal forradalmasító Proworx Digital. A Fleet simplify autótulajdonosoknak kínál flottamenedzsment szolgáltatást, a Sweet City a legfinomabb édességeket gyűjti közös platformra, a Saffy Water a víztisztításban alkalmaz innovatív technológiát.

A Kider App a szülőknek nyújt segítséget abban, hogy a legmegfelelőbb elfoglaltságot találják meg gyermekeiknek, a BIRD-TECH a középfeszültségű hálózatok áramütéseitől kímélné meg a madarakat, a Briefly cégeket és a reklámipar szabadúszóit köti össze platformján, az ExaMe pedig okostelefonra optimalizálja az érettségi tételek anyagát. Ebben a szemeszterben is kiemelt figyelmet kapnak a női vállalkozók: 2020 tavaszán

hat női alapítású startup került be a válogatásba.

A program erőssége a hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat, akik közreműködésével nagy szerepet kap a vállalkozások igényeire szabott, egyéni mentorálás. Ebben a szemeszterben tizenketten segítik a startuppereket.

A Design Terminal Mentorprogramja július 16-án, virtuális Demo Day-el ér véget, a csapatok online prezentálják majd, milyen fejlődést értek el a tíz hét alatt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában