Lehetőség vállalkozásoknak

2020.04.15. 10:06

Új pályázati lehetőség a Szupergyors Internet Program 2.0 keretében

A 100 megabit feletti szupergyors internet kapcsolat kiépítésére az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozások pályázhatnak.

Forrás: Shutterstock

A pályázatokat május 6. és június 11. között lehet benyújtani, a beruházásokhoz igényelhető támogatás mértéke járásonként 5 millió forinttól 1,5 milliárd forintig terjed – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A tavaly januárban indult Szupergyors Internet Program (SZIP) második fázisa a legalább 100 Megabit feletti és elsősorban optikai hálózati fejlesztésekre összpontosít, újabb 72 járás 62 ezer háztartásában 4,1 milliárd forint forrásból.

Az elmúlt 10 évben Magyarország az európai uniós tagállamok között az újgenerációs hálózati lefedettség és a sebesség tekintetében is az első tízben szerepelt.

A magas lefedettségnek köszönhetően 2010 óta tízezerszeresére nőtt a szélessávú előfizetők száma.

Solymár Károly Balázs, az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkára elmondta: a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben a hálózatok jól vizsgáznak, az infrastruktúra és a szolgáltatók nagyobb fennakadás nélkül kezelni tudták a napi terhelés hirtelen megugrását.

A Szupergyors Internet Program hálózatfejlesztéseinek köszönhetően a kis- és középvállalkozások is át tudtak állni az otthoni munkavégzésre. A mostani pályázat egyik fő célja, hogy a biztonságos és gyors hálózati szolgáltatással hosszabb távon megfelelő környezetet teremtsen az internet kor követelményeihez igazodó használatához – fogalmazott a helyettes államtitkár.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!