Cicanadrág

2013.04.17. 13:43

Ádám, hol vagy?

Ha el fogok vérezni valamin, az a kaja lesz.


Míg a heti három edzés 180 perc koncentrációt igényel, addig az étkezésen pörög az agyam reggeltől estig. Annyira csábítanak a tiltott gyümölcsök, mint Évát az alma az édenkertben. Ádám, hol vagy? A fügefalevelek közül egyre csak azt sziszegi a kígyó, hogy egy-két katona nem árthat, kell az energia, egy-két korty borocska csak az emésztést segíti...

Fuldoklok a falatkák Bermuda-háromszögében és nagyon jól esik a bíztatás, amit kapok. Szeretném megérni azt a napot, amit Buggyant, hogy egy pékség vagy cukrászda előtt elsétálva a kellemes illat már nem csábít. Ő három éve váltott életmódot,  táplálkozási szokásokat és vannak szimpatikus ötletei: kerülni kell a félkész, adalékanyagokkal felturbózott ételeket, a finomított cukrot, gabonát, keményítőtartalmú ételeket, hüvelyeseket, tejtermékeket. Hogy akkor mit lehet enni? Szerinte mindent, ami nem ez, akár késő este is.

Tapmancsnak is köszi a sok okosságot, aki férfi (87 kiló és 182 centi magas) létére nagyon tudatosan nyomja a diétát. Racionálisan, fizikai alapokkal igazolja az algoritmust: képtelenség hízni (vagyis nem fogyni), ha több energiát használunk fel, mint amit beviszünk.
A szájzár néha működik, néha nem. Napközben elvagyok, mert a munka miatt nincsenek üres járatok, de mire kezdődik a Barátok közt elgyengülök.

Most azt a taktikát választom, hogy kieszem a hűtőt, az éléskamrát és annak a szellemében próbálok egészséges ételeket kotyvasztani, amit a dietetikustól tanultam. Michelin csillaghullás nem lesz ezekért a konyhában, de valahol el kell kezdeni.


Ezt a csodát a fagyasztóból főztem ki és nem volt rossz. Na meg baromi éhes voltam. Egy gasztro tippet máris kiötöltem és mindent nyakon borítok chiliszósszal. Alap, hogy nem hizlal, másrészt szeretem, nem hagyja elbóbiskolni az emésztést és az intenzív csípős íz feledteti a szofisztikált ízvilágot.

Húsvétkor nem került sor a franciasalátára és sonka sem fogyott el, ezeket keltettem életre. Narancsos olívaolajon megpároltam a zöldségalapot, belevagdaltam a sonkát és nyakon öntöttem chiliszósszal.

Mielőtt megcsillanna a glória fejem felett gyorsan bevallom, hogy egy-két kocka csoki is becsúszott. Az édes élvezetekről való lemondásban még a bukottak oldalán állok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!