Bulvár, celeb

2019.03.16. 08:34

Törőcsik Mari azt mondja: Jobban lettem a Kossuth Nagydíjtól

Betegsége miatt elvonultan él velemi házában, de cseppet sem el­feledve Törőcsik Mari. Folyamatosan érezheti, hogy az egész ország aggódik érte, most pedig vele örül, miután két Kossuth-díj után megkapta a Kossuth Nagydíjat is.

delmagyar.hu

Eddig is ő volt a legtöbbet díjazott magyar színésznő – többek között a Nemzet Színésze, a Nemzet Művésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja –, de a pénteken kapott elismeréssel Törőcsik Mari elérhetetlen magasságba emelkedett a magyar színjátszás történetében: ő az egyetlen színész, aki háromszor kapta meg a Kossuth-díjat. Olyan előkelő klub nyolcadik tagja lett, amelyben a zeneszerző Kodály Zoltánnal, az író Illyés Gyulával és a filmrendező Fábri Zoltánnal osztozik a dicsőségen - írja a Borsonline.

Vidnyánszky Attila és Cserhalmi György csütörtökön meglátogatta velemi otthonában Marikát (C) Végh István

Vidnyánszky Attila és Cserhalmi György csütörtökön meglátogatta velemi otthonában Marikát © Végh István

A Bors elsőként gratulált a művésznőnek, akit velemi otthonához köt a betegsége.


– Mióta tudom, hogy megkapom, komolyan mondom, egyre jobban érzem magam – újságolta lapunknak az ünnepelt, miután megköszönte a gratulációt. – Igaz, Budapestre, a Parlamentbe még nem tudok felmenni. Egyelőre ahhoz is össze kell szednem magam, hogy eljussak a szombathelyi kórházba vizsgálatra. De, itt Velemben aztán kipihe­nem magam, itt nyugalom és béke van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!