Best of komments

2014.11.03. 12:50

Vasárnapi zárva tartás: háromszáz feletti komment pro és kontra

Akárhogy is nézzük, más lesz az életünk, ha nem lehetnek nyitva a nagy üzletek vasárnap.

Néhány kivételtől eltekintve elrendelnék az üzletek vasárnapi zárva tartását egy friss törvénymódosító javaslat szerint - írtuk meg portálunkon.

A téma megmozgatta olvasóinkat, pro ás kontra érkeztek hozzászólások.

Ezek száma már meghaladta a háromszázat.

Néhány jellemző vélemény közöl válogattunk.

Egyik olvasónk így látja: "Szép elképzelés és szép szöveg hogy nyugaton sincs nyitva egy üzlet sem vasárnap és ez a nap legyen a családé. Csak azt felejtik el hogy a magyarok nagy része munka után rohan a másod, harmad állásába mert nem tud megélni a fizetéséből. Kirándulás, mozi, múzeum, na ne röhögtessenek. Egy két gyerekes család mozibelépője 8-10 ezer forint. Semmi másról nem szól a dolog mint mesterségesen beavatkozni a piac működésébe. Majd jön a kivétel a CBA vagy a garázsboltokról. Vagy csak elterelés hogy Orbán megijedt a netadó miatti tüntetésektől. Az pedig különösen pikáns dolog hogy egy nem is létező párt (KDNP) tesz erre javaslatot . Vásárlás helyett jön a kötelező misére járás?"

Dolgozzanak vasárnap azok akik csak akkor érnek rá! Egy kérdés: hol van az a munkahely ami 0-24ig van hétfőtől szombatig? Mert csak ők nem érnek rá máskor csak vasárnap - olvastuk a kommentek között.

Aztán van ilyen hozzászólás is: Ha a boltokat bezárná vasárnapra a kedves hülye kormány, akkor már tiltsanak be minden más munkavégzést is! Cégek, benzinkutak, fuvarozás, stb... Kérdezem az álszent KDNP bábokat, miért csak a szegény boltosokat akarják megvédeni?

Már rég be kellett volna vezetni! Nyugaton is ez van, ha annyira kell valami, vegye meg szombaton!


Régen sem voltak nyitva a boltok vasárnap és nem halt bele senki. Talán most sem fog haláleset történni ha egy napig nem mehet vásárolni, nézegelődni a boltba - a legtöbb hozzászóló látja hasonlóan.

Az összes hozzászólás itt olvasható el, s ugyanitt meg is ">írhatja véleményét >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!