Menekültkvótás: 1294 vs 16.000

300 ezer eurós kötvény vásárlásával eddig körülbelül 16 ezer letelepedő érkezett Magyarországra, most mégis 1294 menekültet akar megutáltatni velünk a fideszes országvezetés.

1. Az Európai Bíróság szerint jogszerűen kötelezték 1294 menekült befogadására Magyarországot.
2. Magyarországra az elmúlt közel négy évben körülbelül 16 ezer unión kívül ember települt, mert úgynevezett letelepedési kötvény vásárolt (kb 4700 kötvényt adtak el, egy kötvény vásárlásával jöhetnek a családtagok is).
1.a - 6000 euró/menekült
2.a - 300 ezer euró/letelepedő

***

Álszent és hazug menekült- és kvótaügyben a kormány, Szijjártó Péter külügyminiszter és legfőképp a gazdasági bizottság tagjai, fideszesekkel, jobbikosokkal, emeszpésekkel, stb. együtt.

Igen, a gazdasági bizottság: a letelepedési államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) értékesíti, azonban nem közvetlenül, hanem az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága által erre felhatalmazott vállalkozásokon keresztül.

Igen, ezekhez a bizniszekhez asszisztáltak parlamenti képviselők. Letelepedési államkötvényt, 2013 óta 4700-at adtak el, így ezzel körülbelül 16.000-en egyben jogot is szereztek, hogy Magyarországon, és az unióban éljenek és boldoguljanak valamint szabadon utazhassanak a schengeni országokban.

Igen, miközben 1294 bevándorló ellen valóságos gyűlöletkampány indult évekkel ezelőtt a magyar adófizetők pénzén.

Nincs mit szépíteni, a Fidesz vezette ország, az ellenzék (bizottsági tagok) támogatásával azon az állásponton van, hogy jó menekült az, aki fizet.

Kibontom: "a letelepedési államkötvények átláthatatlanul működő kereskedő cégeket gazdagítanak, Magyarország azonban egyetlen fillér haszonra sem tesz szert" – ezt állapította meg a Transparency International (TI) Magyarország és az Investment Migration Council közös tanulmánya már márciusban.

A TI elemzése kitért arra, hogy 300 ezer euró az ára a magyar kormány által kibocsátott letelepedési államkötvénynek, amelynek a megvásárlásával bármely Európai Unión kívüli ország polgára megszerzi az schengeni területen történő tartózkodás jogát. A közel négy éve működő program keretében eddig 4700 letelepedési kötvény lelt gazdára. Az eddig értékesített letelepedési kötvény után mintegy 110-130 milliárd forint ütötte a döntően off-shore paradicsomokban bejegyzett közvetítő vállalkozások markát. Ebből az összegből 40 milliárd forint magyar közpénzből származik, ennyit tesznek ki ugyanis a Magyarország által a letelepedési államkötvények nyomán öt évre előre kifizetett kamatok.

Szijjártó Péter a szerdai Európai Bíróság döntése után hangsúlyozta, "az igaz csata csak most kezdődik el, Magyarország minden jogorvoslati lehetőséget igénybe vesz, hogy a magyar emberek akarata ellenére ne lehessen az országba telepíteni senkit."

Vajon a 16 ezer fizető bevándorlóról kit kérdezett meg Szijjártó Péter?

Vajon miért fáj 1294 ellenőrzött, leinfózott menekült ember a fideszes kormánynak? S vajon meddig folytathatják a kirekesztést? Azt az évek óta tartó kirekesztést, amelyben nem csak a menekülteket, de mindenki mást is zsigerből gyűlölni kell, aki nem vesz be minden maszlagot és, aki nem akarja megát az orwelli 1984-ben érezni.

--------------------------------------------

Zárójeles

(A szerdai döntés értelmében Magyarország köteles 1294 menekültet befogadni - elvileg. Ugyanakkor minden esetben egyénileg dönthet arról, kit enged be az ország területébe a Görögországban és Olaszországban rekedt kiemelt védelemre jogosult emberekből. Leginkább a szíriai polgárháború elől menekülő személyekről, valamint eritreaiakról lehet szó. Gazdasági bevándorlók nem lehetnek a kontingensben. Az Európai Unió minden befogadott menekült után 6000 euró támogatást, mintegy kétmillió forintot fizet.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!