Trafik, dohány: ˝rokonságok és a panamák lápvilága˝

Nagyon csúnya, és gyomorforgató, amit nemzeti trafiknak hívnak mostantól az országban.

Röviden egy Móricz Zsigmond idézet, a Rokonok című kiváló írásból, amely mindent elmond és pontosan szemlélteti a magyar és megyei (trafik) viszonyokat arról, hol tartunk 2013 áprilisában:

"Ez így van Magyarországon, kicsi az ország, mindenki rokon. Valószínűnek tartom, hogyha nagyon elkezdenénk firtatni, kettőnk közt is ki lehetne sütni valamiféle rokonságot. - Hogyne, az én nagyanyám és az ön nagyanyja két asszony volt. Itt Magyarországon ez már elég alap a rokonságra, feltéve, hogy a vélemények s az érdekek azonosak. (...) Magyarország a rokonságok és a panamák lápvilága. Ez egy olyan furcsa ingovány, hogy aki ebbe beleplántálódik, vagy akklimatizálódik, vagy elpusztul. Az olyan növények, amelyek szeretik ezt a nedvdús talajt, buja virágokat hajtanak, azok, akik nem szeretik, belefúlnak a sárba."

Móricz Zsigmond 1932-ben fogalmazta meg gondolatait, több mint 80 év telt el azóta. S szinte semmi sem változott e téren.

(Ha tud még, vagy tudomására jutott politikai vagy bármilyen összefonódás a megyében írja meg: [email protected])

Ízelítő a megyei trafiknyitásról >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!