Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Jó úton a Road Stone zenekar

Fiatal koruk ellenére, már egytől - egyig rutinos zenészeknek mondhatók a győrladaméri Road Stone zenekar tagjai.
Horváth Róbert, Ruska Péter, Horváth Renátó és Angyal Ádám két éve zenélnek együtt. A banda próbahelyén Ruska Péterrel beszélgettünk.

- Miért gondolja úgy egy tizenéves srác, hogy zenész akar lenni, és nem kimegy a pályára futballozni, hanem leül és gitározik?

- Ezt már többen kérdezték tőlem. Minden egy ajándékba kapott gitárral indult. Szüleim tíz éves koromban leptek meg vele mert látták rajtam, hogy érdekel a zene és már akkor is sok punk/rock zenekart hallgattam. Az évek során megtetszett a hangszer és úgy gondoltam jó lenne haverokkal együtt zenélni, ezért bandát alapítottam. Soha nem jártam tanárhoz, mindre önszorgalomból jöttem rá. Bár ez egyébként a zenekar egyik sajátossága is. A billentyűsünket leszámítva mindenkire igaz, hogy amit tud, azt egyedül, gyakorlással érte el.

- Mesélj egy kicsit a kezdetekről, hogy indult a zenélés, hol tartotok ma?

- Öt éve alapítottam a bandát Győrladaméron. Több személyi változás történt, leginkább komolytalan hozzáállás miatt, így mára az eredeti tagokból csak a dobos, Horváth Róbert és én vagyunk. A jelenlegi formáció 2010 óta áll Angyal Ádám basszusgitár, és Horváth Renátó billentyűssel. Úgy gondolom a komolyabb munka most kezd beindulni, mindenki megfelelően áll a dolgokhoz. Eddig két kislemezünk jelent meg. A 2008-as cd-n négy saját dal, a 2009-esen pedig három feldolgozás található, de idén nagy áttörést értünk el, hiszen megjelent az első nagylemezünk ami a Ne fogd vissza címet kapta. Ezen már tizenegy saját szám, plusz egy intro hallható.

- Nyilván nem egyszerű egy ilyen fiatal bandának a helyzete, de ti már saját lemezzel rendelkeztek. Hogyan készült el a lemez?

- Szinte minden dalnál volt egy alap koncepció amiket megírtam. Ebből indultunk. Próbán összeraktuk a dalokat a kész vázlatok szerint, majd mindenki hozzá tette az ötleteit. Így egy sajátos stílusú lemez született, amin leginkább a punk/rock zene keveredik a 80as éveket idéző rock stílussal, mindez szintetizátor futamokkal megtarkítva. Több zenész ismerősöm hallgatta már meg ezeket a számokat, és ők is azt mondták, hogy koncert és turné képes anyagot raktunk össze.

- Nem egy kiváló rock zenekar van Magyarországon, hogy csak a Tankcsapdát, Lordot, Depressziót, vagy a Road együttesét említsem. Gondolom ti is hasonló szintre szeretnétek jutni...

- Így van, szeretnénk egyszer mi is igazi "nagy" zenekar lenni. Többjük előtt - így a Depresszió, Ismerős Arcok, Lord és a Supernem - sikerült már előzenekarként bizonyítani. Támogatók és kiadó nélkül egyszerűen lehetetlen bármit is csinálni. Két év alatt zenéltük össze a pénzt erre a lemezre ami szerzői kiadásban látott napvilágot. Fontos volt, hogy megfelelő helyen, jó stúdióban hozzáértő személyzettel készüljenek a felvételek valamint az utómunka, hogy tényleg egy igazán jó anyagot kapjanak kézhez a hallgatók. Nagyon nehéz kitörni manapság a "kis" zenekarok közül de bízunk benne, hogy továbbra is a mostani ütemben haladunk és sikerü minél nagyobb ismertségre szert tennünk.

Szerencsére ma már egyre több olyan helyen játszunk ahol még nem jártunk, és nagy öröm, hogy egyre több helyen várják már a zenekart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az éneklő kutya - Toto koncert Budapesten - fotó

Kedden este a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán ez a kutya nem ugatott, ez énekelt, nem is… Tovább olvasom