Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

A Microsoft szerint a világ e-mailjeinek 97 százaléka spam

Az e-mailek több mint 97 százaléka spam. Ezt tartalmazza a Microsoft szerdán közzétett biztonsági jelentése.
Az amerikai szoftver-óriás jelentése szerint a nem kívánt e-mailek, vagyis a spamek többségét kétes gyógyszerreklámok, általános termékhirdetések teszik ki, amelyekhez nem egyszer rosszindulatú, a számítógépes programot károsító, fertőző csatolmányok vannak kapcsolva.

A jelentés szerint minden ezer gépből csaknem kilenc fertőzött a világátlag szerint, ami azt jelenti, hogy egyes országokban kiugróan magas az e-maileken keresztül károsított komputerek száma. A Microsoft biztonsági vizsgálata úgy találta, hogy az Office-dokument csatolmányok és PDF-fájlok növekvő mértékben célpontjai a számítógépes kalózoknak, a hackereknek. Az amerikai óriásvállalat jelentése ugyanakkor azzal nyugtatja a használókat, hogy nem kell pánikba esni a spamek növekvő száma miatt.

"A jó hír az, hogy a spamek nagy része nem kerül a postaládákba, csupán töredékük tudja kijátszani a szűrést." - mondta Cliff Evans, a Microsoft Nagy-Britanniai vállalatának biztonsági felelőse.

Ed Gibson, a Microsoft egyik cyber biztonsági tanácsadója szerint a spamek a szervezett bűnözői csoportok új üzletágát jelentik. Gibson szerint ezek a csoportok korábban a szoftverek sérülékenységének kiaknázásából húztak hasznot, most viszont váltottak, és célpontjaik a gyenge láncszemek, a levelezési rendszerek, illetve a levelezés biztonságára nem figyelő emberek lettek, mivel a szélessávú internet kapacitás és az egyre jobb operációs rendszerek lehetővé teszik, hogy világszerte spamek milliárdjai induljanak útjukra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkával, fegyverrel - 20 éve szűnt meg a Munkásőrség

Jelentős szerepet játszott a "puha diktatúra" fenntartásában, tagjainak többsége ideológiailag… Tovább olvasom