Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Választás 2010 - Molnár Oszkár nem lép vissza

Edelény polgármestere, a korábban fideszes, ezúttal azonban már független országgyűlési képviselőjelöltként induló Molnár Oszkár nem lép vissza Daher Pierre, a Fidesz jelöltje javára; a polgármester ezt szerdán közölte.

Egy, az internetre is feltett videofelvétel szerint Molnár Oszkár - aki 2006-ban még a Fidesz-listáról lett országgyűlési képviselő - egy korábbi választási fórumon arról beszélt: visszalép, ha a választás első fordulójában a Fidesz-KDNP mostani képviselőjelöltje, Daher Pierre több szavazatot kap, mint ő.

Molnár Oszkár.
Molnár Oszkár.Molnár Oszkár, Edelény polgármestere a videofelvétel szerint egészen pontosan azt mondta: "abban az esetben, ha az első fordulóban Pierre több szavazatot kap, mint én, természetesen én, visszalépek. Azt gondolom, ettől jobban nem tudom a jobboldalt támogatni."

Április 11-én Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as számú választókerületében a Fidesz jelöltje, az edelényi kórházigazgató, Daher Pierre 8162 szavazatot kapott, és a leadott voksok 36,54 százalékával végzett az első helyen. A függetlenként induló Molnár Oszkárra 5393 voksoltak, második lett, a jobbikos Miklós Árpád végzett a harmadik, az MSZP-s Gúr Nándor a negyedik helyen, és mind a négyen indulhatnak a második fordulóban.

Molnár Oszkár a felvétel szerint azt is mondta: Gúr Nándornak egyetlen egy esélye van ebben a választáson, az, "ha én több szavazatot kapok az első fordulóban, mint Pierre, és a Fidesz nem lép vissza". "Én biztos, hogy vissza fogok lépni, ezt most ennyi ember előtt kijelentem, soha nem csináltam segget a számból" - mondta akkor a politikus.

A kijelentés hónapokkal ezelőtt, még a választási kampány legelején hangzott el, azóta alapjában változott meg minden - közölte Molnár Oszkár az MTI-vel szerdán. Megjegyezte: ez akkor arról szólt, hogy ha a második fordulóban ezen a mandátumon múlna a Fidesz választási győzelme, ő nem lesz akadálya annak.

Daher Pierre azonban mindig mereven elzárkózott a visszalépés gondolatától fordított esetben - mondta Molnár Oszkár.

Az első forduló után már nem az a kérdés, hogy a Fidesz megnyeri-e a választást, másrészt amikor az idézett kijelentést tette, még a Fidesz tagja volt, azóta viszont a helyi szervezet "lényegében megszüntette" a tagságát - tette hozzá.

Az edelényi polgármester tavaly - szintén az internetre feltett videofelvételekkel bizonyítottan - egy önkormányzati testületi ülésen azt mondta, hogy a cigányok által többségében lakott településeken terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak, és vihart kavart a zsidó nagytőkéről és a melegekről szóló kijelentéseivel is.
 

Olvasóink írták

 • 5. AHA 2010. április 15. 14:17
  „Jobban meg kellene becsülni az ilyen embereket.
  Kevesek merik kimondani az igazságot!”
 • 4. Goldmund 2010. április 14. 21:49
  „Lehet, hogy lenne esélye nyerni, ha a jobbikos jelölt lépne vissza az ő javára. Csodálom, hogy ez nem merült fel.”
 • 3. háté 2010. április 14. 21:10
  „Honnan is jött a pali az ürge?-- hát a fityeszből!

  Egyébként, igaza van.
  a fityesz és likud-viktornál ocsmányabban, ebben a választási kampányban senki, nem viselkedett!
  Amit ez a hazudozó és bandája művelt, az még a gyalázatos komcsikat is túlszárnyalta.

  Ezelőtti szavazás Győrben: maszopos jelőlt---szadesz
  Mostani szavazás Győrben: fityeszes jelölt----elempé!

  Minő véletlen!”
 • 2. prettywoman 2010. április 14. 16:52
  „Ritka ellenszenves egy pali, annyi szent. És szörnyen közönséges is. Csodálom, hogy ezek ellenére politikus sőt polgármester is lehet. Na persze Magyarországon vagyunk....”
 • 1. tber 2010. április 14. 16:27
  „Egyrész lehet, hogy van igaza az ürgének (romákkal kapcsolatos kijelentések), másrészt viszont kicsit hazudós is, meg lehet, hogy van több kabátkája. Igen "s..et" csinált a szájából (idéztem). Egyébként meg nem túl bizató külsőre a pali.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Senkivel sem tárgyal együttműködésről az LMP

Az LMP titkára kijelentette: "a szocialista párt semmiféle ellentételezésre nem számíthat a visszalépések miatt". Tovább olvasom