Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Négyszáz megyei voksolna külföldön

Az áprilisi parlamenti választáson a külföldön tartózkodó választópolgárok Magyarország 88 nagykövetségén és főkonzulátusán szavazhatnak, ha a lakcímük szerinti jegyzőtől március 19-ig kérik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe.

Ezt személyesen, meghatalmazott útján vagy ajánlott levélben tehetik meg. Utóbbi esetben a levélnek március 19-ig meg kell érkeznie.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda tájékoztatása szerint tegnapig az első fordulóra 201-en, a második fordulóra 193-an jelentkeztek be külföldre. (Az első fordulót a külképviseleteken április 4-én, az amerikai kontinensen április 3-án, a másodikat pedig a hazai szavazással egy időben tartják, kivéve az amerikai kontinenst, ahol egy nappal korábban, április 24-én lesz a voksolás.)

Az, aki nem a lakóhelyén, hanem Magyarország egy másik településén kíván élni a választójogával, igazolással szavazhat. Igazolást személyesen vagy meghatalmazott útján április 9-én 16 óráig lehet kérni a lakóhely szerinti jegyzőtől. Ajánlott levélben az igazolást úgy kell kérni, hogy az legkésőbb április 6-ig megérkezzen a helyi választási irodába. A tegnapi adatok szerint az első fordulóban 463, a másodikban 417 megyénkbeli kíván lakóhelyétől távol voksolni. Más településről az első fordulóra 560-an, a másodikra 458-an jelentkeztek be Győr-Moson-Sopron megyébe.

Az, aki nem a lakóhelyén, hanem Magyarország egy másik településén kíván élni a választójogával, igazolással szavazhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF: adjanak esélyt az indulásra

˝Adjanak esélyt az indulásra˝ címmel tartott sajtótájékoztatót Takács Miklós, az MDF győri… Tovább olvasom