Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Mit ígérnek a megyei képviselők erre a ciklusra?

Simon Róbert Balázs, Kara Ákos, Gyopáros Alpár, Firtl Mátyás és Nagy István céljai 2018-ig.

Az öt Győr-Moson-Sopron megyei egyéni választókerület mindegyikében fölényesen nyertek a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjei a vasárnapi országgyűlési választáson. A győztesektől azt kérdeztük, mi a három legfontosabb céljuk ebben a ciklusban.

Simon Róbert Balázs (1-es választókerület, Győr): – Az európai uniós források hatvan százaléka 2020-ig a gazdaságélénkítést szolgálja. Azért fogok küzdeni, hogy ebből minél több pénz kerüljön Győrbe, valamint hogy jusson uniós támogatás a színház előtti tér rendbetételére is. Remélem, hogy a színház rekonstrukciójának megkezdésében is tudok segíteni. Fontos cél az utak fejlesztése, ezen belül a keleti elkerülő út építésének megkezdése és új kerékpárutak építése. A lakótelepeken élő mintegy negyvenezer győri számára a panelépületek energiatakarékossági felújítása ígér sokat, amelynek részeként a fűtés szabályozhatóvá tételére, a nyílászárók cseréjére és a külső homlokzat hőszigetelésére kerülhet sor.

Kara Ákos (2-es választókerület, Győr): – Mivel körzetemhez számos település tartozik, így kiemelni valamelyiket nem szeretném. A fő céljaim igazak ugyanakkor mindegyikre: a munkahelyteremtés és a térségfejlesztés a ciklus sarkalatos része lesz. Győrben pedig a panellakások fűtéskorszerűsítésének a folytatását tekintem feladatomnak 2014 és 2018 között.

Gyopáros Alpár (3-as választókerület, Csorna): – Szenvedélyünk a Rábaköz és a Sokoróalja. Olyan hangulatot szeretnénk teremteni, hogy a következő négy év ne a veszekedésről, hanem az építkezésről szóljon. Fontos, hogy befejeződjön az M85–86-os gyorsforgalmi út építése, hogy újabb gyorsforgalmi utak építése kezdődhessen el, illetve hogy a mellékutak felújítására is legyen pénz. A másik fontos terület a buszok és a vasút korszerűsítése. Remélem, hogy a GYSEV olyan nagy beruházásokat tud végigvinni, amelyek a térség számára sokat jelentenek majd. A harmadik cél a munkahelyteremtés. Azért fogok dolgozni, hogy a kis- és középvállalkozások – a falvakban működők is – minél több uniós támogatáshoz juthassanak.

Firtl Mátyás (4-es választókerület, Sopron): – Ez a negyedik ciklus, amelyet országgyűlési képviselőként kezdhetek, s mindenekelőtt célként emelem ki az Orbán-féle nemzetpolitika folytatását, amely az előző négy évben is irányadó volt. Szűkebb régiómban Sopron és környékének a fejlesztése a turizmus – ezen belül az egészségturizmus – területén. Célom az Esterházy- és a Széchenyi-kastély felújítása. Továbbá figyelemmel kísérem a minket leginkább érintő térségi utak, a 84-es, 85-ös utak fejlesztését, ezeket – ígérem – kiemelten kezelem.

Nagy István (4-es választókerület, Mosonmagyaróvár): – Mosonmagyaróvár és a Mosoni-sík gazdaságfejlesztése közös munkát feltételez, nekem fontos célom. Szigetköz élhetőbbé tételére, a Mosoni-Duna vízszintjének rendezésére ez ugyanúgy igaz. A most kapott bizalmat arra fogom használni, hogy a választókerületben élő emberek élete jobb legyen. Fontos az utak építése – ezt szintén célként tűztem ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Listán nekik is jutott hely - megyeiek az Országgyűlésben

Jól helyezkedett öt megyei képviselő, ugyanis listán ők is bejutottak az Országgyűlésbe. Rábaköznek… Tovább olvasom