Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Melyik párt veszi a legkomolyabban a romák felzárkóztatását, munkára ösztönzését?

A társadalmi feszültségek csökkentése érdekében gyorsan kell lépnie az új összetételű országgyűlésnek: a romakérdés kezelése nem tűr halasztást.

A roma közvélemény többsége úgy érzi, Magyarországon növekszik a cigányellenesség, ám a válaszadók 73 százaléka azzal is hajlik egyetérteni, hogy az etnikumok közti konfliktusok kialakulásáért sokszor a cigányok is felelősek - derült ki a Marketing Centrum közvéleménykutató romák körében végzett 2009-es felméréséből.


Szavazzon! Megjegyzés: felmérésünk nem reprezentatív.


A romák legtöbbje úgy véli, hogy a lakóhelyén ugyanolyan a közbiztonság, mint más területeken, sőt többen gondolták, hogy még jobb is, mint ahány válaszadó szerint rosszabb.

A romákat sokkal jobban aggasztja a szélsőjobb térnyerése, mint a többségi társadalmat, és mindössze 2 százalékuk gondolja azt, hogy Magyarországon egyáltalán nincs szélsőjobboldali veszély.

A roma közvélemény többsége úgy érzi, hogy hazánkban növekszik a cigányellenesség, ám a válaszadók 73 százaléka azzal is hajlik egyetérteni, hogy az etnikumok közti konfliktusok kialakulásáért sokszor a cigányok is felelősek.


Fotónk illusztráció.
Fotónk illusztráció.


A roma közvélemény a munkanélküliséget és a szegénységet érzi a romák legnagyobb problémájának - áll a kutatásban.

Ahogy mondták: "ezekhez képest minden egyéb másodlagos".

A hazai társadalom többsége hajlamos a romák lustaságát, illetve
a segélyeket felelősnek tekinteni azért, mert a cigányok körében rendkívül magas a munkanélküliség.

A romák viszont a munkahelyek hiányának és a munkaadók negatív diszkriminációjának tulajdonítják kilátástalan lehetőségeiket.

Ha Önt érdekli a teljes tanulmány, ide kattintson! 

 

Olvasóink írták

 • 108. Gizella02 2010. október 11. 07:53
  „Helytelen a kifejezés, hogy " sokszor felelősek a cigányok a romaellenesség kialakulásáért" hanem mindig ők a felelősek, mert nem a magyarok tartják őket rettegésben, hanem fordítva !”
 • 107. k2968 2010. május 23. 21:17
  „Hmm.Érdekes feltevések olvashatók.Mik a tények.A munkaadók előitélettel vannak a cig ány munkavállalókkal szemben.Van rá okuk vagy nincs?A személyes tapasztalatom szerint van.(Sajnos)Építőiparban dolgozom.Látom a különbséget Magyar és kisebbség munkavégzése között.A beilleszkedést nem most kell elkezdeni.Sok száz évük volt rá.Miért is nem sikerült?Ismerek olyanokat akiknek sikerült.Rendes gondozott birtok ,normális munka.Talán most kell az egyenlő elbírálást alkalmazni minden területen.Ez idáig egyik kormánynak sem sikerült.Nem szabad tolerálni azt hogy a megélhetési bűnözés címszó alatt nekik mindent szabad.Egy kicsit régebben történt.Néhány fiatal felpofozott egy cig ány nőt.Börtönbüntetést kaptak.Ellenpélda????????Igen megvan.Egy bíróság börtönbüntetésre ítélt egy cig ány házaspárt akik nem járatták iskolába a gyerekeket.Hoppá!!! A köztársasági felmentette őket.”
 • 106. Baradlay 2010. május 13. 01:29
  „Remellem egyik sem!!!!!!A romaknak kell eldonteni a jovojuket! Velunk vagy ellenunk!!!!!!!!!
  Akkor viszont veguk!!!!!!!!”
 • 105. czindi 2010. április 09. 13:24
  „szocdem: no coment, szokták mondani. És ez rád bőven igaz. Csak írni tudsz (hm...) olvasni nem. Gyakorolj!”
 • 104. kolombela 2010. április 09. 09:27
  „100. hozzászólás lakatlajos 2010.04.08. 01:26
  A válasz egyszerű, CIGÁNYOK. Ha több mint 500 éven keresztül így hívták őket, akkor miért kell más nevet adni nekik. A szer szar marad akkor is, ha pl. méznek nevezed el. Ez semmi másnak nem köszönhető csak az ökör polkorrektségnek!”
 • 103. kolombela 2010. április 09. 09:19
  „84. hozzászólás Eva- 2010.04.07. 00:19
  Ez már megint begy bla, bla, bla, szöveg. Se füle, se farka.”
 • 102. szocdem 2010. április 08. 09:29
  „"mert a kertjeikben méteresre növő gaz szórja a magját minden irányban..."

  Épp erről van szó. Egy amateur kézben lévő mikrofarm sokkal veszélyesebb, mint egy művleetlen sztyeppe..
  Azt gondolom, nem kell bab, és nem kell csicseri borsó sem, RENDES MUNKA ÉS BÉR kell mindenkinek. Akinek nem jut annak meg normális segély, amiből emberi módon lehet élni. Akkor majd nem lesznek romos udvarok - lásd nyugati szomszédainkat, akik szerint amit mi csinálunk a szegényekkel az egyszerüen iszonyat sötét emberekre vall - van mit szégyellni ebben a vonatkozásban európa előtt.

  Az Állam pedig jobb ha megérted: TULAJDONOS (is) minden ártéren, útszélen, és belterületi vízelvezető rendszerben. (Utóbi helyen az önkorin keresztül) Ha ezek a derék önkorik, és hatóságok nem a giga beruházásokkal, meg a vezetőik javadalmazásával, és egyéb mutyikkal volnának elfoglalva, akkor talán a falusi romáknak is több - állandó- munkája lenne, mert jutna rá pénz.
  Addig amíg közmunkaprogramokba szórják az adóforintokat, és milliárdokat hánynak ki olyan kft-kbe amik Kolompár Orbán és társai tulajdonában vagy hatáskörében állnak (szakmai vezetők nélkül persze) - itt nem lesz se munka, se rend a romák és a nem romák fejében.”
 • 101. czindi 2010. április 08. 08:58
  „mint írtam: cigány. A roma: kirekesztő szó. meir még mindig itt rontod a levegőt? szocdem: én azt hittem, az ártérnek nincs tulajdonosa, ill. a vízügy, esetleg az állam. Nos a vízügy csak úgy tudja kitakarítani, ha vesz föl munkásokat, és máris helyben vagyunk. Én nem a városi lumpenekről beszélek, hanem a falvakban lakókról, ahol képzeld: a fehérek még tartanak itt-ott néhány tyúkot, esetleg disznót (nem sertést!) és művelik a kertjeiket. A cigányok - tisztelet a kivételnek, mert olyan is van!!! - nem. Ezzel többletmunkát okoznak másoknak, mert a kertjeikben méteresre növő gaz szórja a magját minden irányban...”
 • 100. lakatlajos 2010. április 08. 01:26
  „,,A hazai társadalom többsége hajlamos a romák lustaságát, illetve
  a segélyeket felelősnek tekinteni azért, mert a cigányok körében rendkívül magas a munkanélküliség."

  Na most akkor romák, vagy cigányok?”
 • 99. lakatlajos 2010. április 08. 01:12
  „Én bizony magyar vagyok. Kisbetűvel. Tanuljatok már meg rendesen magyarul!”
 • 98. lakatlajos 2010. április 07. 17:32
  „Még mielőtt: nem vagyok se cigány, se mszp-s, se egyéb párttag. Csak azt szeretném, hogy aki bunkó, ne publikáljon! Semmiféle pártszínbe burkolózva. Illyés Gyula rég megírta: Hol zsarnokság van, ott zsarnokság van.
  Manapság: Hol bunkóság van, ott bunkóság van. Minden mocskos pártra és kiszolgálóira igaz.”
 • 97. lakatlajos 2010. április 07. 17:28
  „,,megvannak fenyegetve"
  szintén, ugyanaz. Tudatlan.”
 • 96. lakatlajos 2010. április 07. 17:25
  „Phobos sokan elfogják olvasni

  el fogják olvasni. ha az igekötő és az ige közé harmadik szó kerül, különírjuk mindhármat. Nagymagyarok, mélymagyarok, magyarul sem tudtok?”
 • 95. szocdem 2010. április 07. 15:18
  „czindi!

  A maunkára tett javaslatod:

  "a régi kubikos mesterséget jórészt ők űzték, ma is lehetne az ártereket takarítani (fát is gyűjtenének télire! ) útszéli gazos erdősávokat kitisztítani, stb."

  Az árterek, útszéli fasorok tisztitása a tulajdonos KÖTELESSÉGE!!! Takaritanák is a romák, ha a tulajdonosok hajlandóak volnának - a nem kevés ide irányzott uniós támogatásból- FIZETNI!!! (ez nem Austria ahol a paraszt kiszáll a merciből, és felszedi a földje szélén az eldobott szemetet! Az pedig nem kerül(ne) pénzbe!)

  "Ha annyira akar dolgozni, miért nem rak krumplit, babot, borsót stb a kertjébe?"
  Tudod évekig kertes házban éltem, és alig vártam hogy megszabaduljak a rendszeres fűnyírástól, meg hólapátolástól, pedig télleg nem vagyok roma. A bab meg a krumpli "rakása" - sőt a száz tojós tik tartása is- nekem is megfordult a fejemben, de a lakókörnyezetemben magam is utáltam a "mikroparasztokat", akik büdöset, bogarakat, és a dísznövényeket is alkalmanként lebetegítő gombajárványokat okoztak - csak hogy kimutyizzák a szótlanul elviselt minimálbért, napi plusz 8 órai munkával - egy tál ételért...jobbágyimage.. Jól lehet ezt rekélámozni, de már 2010-et írunk, a mezőgazdaság szakmává, komoly pénzalapokat igénylő foglalkozássá vált! Ide alul képzett, tőkével, korszerű ismeretekkel nem rendelkező polgártársakat nem engednék ha nem baj, (ha roma ha nem) inkább óvnám azt ami a mezőgazdaságból még megmaradt!

  Én inkább azt javasolnám, hogy a MUNKÁT kell megfizetni, a rendetlen tulajdonost meg kell büntetni, hogy tisztittassa ki az árterét, meg a fasorait, szedesse össze aszemetet, kaszáltassa le a gazt, telepítse újra a mutyiban kivágott erdőit, és lőn majd mingyá´ 50 ezer idénymunkásnak elég dolga. A többi majd alakul.”
 • 94. czindi 2010. április 07. 11:56
  „90 szocdem (és a többieknek is!) ajánlom hogy ismét és FIGYELMESEN olvassa el az 58-as írásomat, és ne használják a roma szót. Ugyanitt javaslatot adok a foglalkoztatásra is. Hogy a cigány gyerek nem jár iskolába? Hogy nem tanul? Erről vajon ki tehet? Csak a cigányság maga. Ha neki jó az egy-két elemit elvégezve neki adható segédmunka, lelke rajta.NEM IS AKAR DOLGOZNI!!! ( l. kertjeit, házait...)
  Igen, visszahoznám a kötelező katonai szolgálatot, mondjuk 6 vagy 9 hónapra, kőkemény kiképzéssel, vasfegyelemmel: az élethez való felkészítéssel! ( munkára, tisztességre neveléssel, a magántulajdon megbecsülésével és egyéb, társadalmi törvények betartásának szükségességével, és főleg a haza szeretetével! )”
 • 93. vitriol2 2010. április 07. 11:40
  „" Luighi 2010."-nek!!! a kérdésedre válasz! tudod ha Te egy párt mellett teszed le a "voksod", akkor elfogadod a párt "egészét" vagyis azt, hogy:
  -a betiltott gárdád két szakasza olyan "névadot" választott akik igencsak kötödnek a hungarista/ébredőmagyarok/ nemzetiszocialista/ nyilas eszmékhez
  -a pártoddal együttmüködési"szerződést"aláirok közt több olyan is találhato aki/akik kötödnek a hungarista/ébredőmagyarok/nemzetiszocialista/nyilas eszmékhez;
  -pártodnak több olyan tagja van aki/akik korábban a fenti felsorolásban szereplő eszmékhez kötödö szervezetek tagjai voltak;
  -a pártod alelnőke a nyiltan nyilas/nemzetiszocialista eszméket közvetitő (szenny)honlap szerkesztöje;
  - pártodat itt "képviselő" reagálok közül sokan nyiltan vállaják a fent felsorolt eszmékkel valo egyettértésüket.
  fenti felsorolásban nem szerepelnek a"magánélet központba" állitása, de tudod az sem véletlen, hogy olyan gárdistáitok lehetnek akik többszörös bünelkövetök, vagy pornos szerepkörben is ténykednek. ja és tudod a pornos csajszirol a "vezéreitek" tudtak-ezt nem én állitom, hanem az aalelnökötök által is szerkesztett nyiltan nyilas (szenny)honlap!!!!!!

  és a lényeg: TUDOD AZ NEM MEGOLDÁS, HA EGY MEGLÉVŐ ROSSZAT MÉGROSSZABBAL akarod "leváltani" vagyis egy olyan párt nem megoldás,ahol leginkább az alábbiak a jellemzöek:
  Valahogy a jobbik pártirányvonalai eddig mindig ütköztek a saját valoságukkal:
  -bünözés elleni harc- köztörvényes gárda alvezérek
  -kereszténység- iráni-islám-gárda behivása
  - keresztény erkölcs- pornos gárdista
  - kábitoszer ellitélése- kábszeres szovivő
  -a másság- homosexualitás- megkérdőjelezése-
  a, a nőiélarcuk a másság érdekében kifejtett "tevékenységért" Qrva nagy pénzt és dijat kapott;
  b, a "homo" gyanus" -érdekes "melegedő" -szovivő
  -elvhüség- a legtöbb "vezér" és jelölt már minden pártoldalt "megkostolt/megjárta"
  lehetne még sorolni a feleséggyilkos, a casinos maffiozo,nemzetiszocialsita kötödésü, bankrablo, volt MSZP-s majd a fidesznél és a szociknál is "fontos"-kiemelt -beosztásban lévők.......”
 • 92. Phobos 2010. április 07. 10:06
  „Őszintén remélem hogy ezt a cikket nagyon sokan elfogják olvasni és átgondolják az ebben leírtakat. Megpróbálok mindent leírni a Jobbikkal kapcsolatban. Próbálom majd több szempontból is felvázolni a dolgokat. Célom az hogy még több embernek nyíljon fel a szeme és még többen jöjjenek rá arra hogy valójában mi a helyes döntés.

  A Jobbik egy fasiszta, náci párt?

  Sokan ezekkel a szavakkal vádolják a Jobbikot. A Jobbik soha sem tett rasszista megnyilvánulásokat! Ha Vona Gábor azt mondja hogy van cigánybűnözés és hogy azt fel kell számolni, akkor ez rasszizmus? Minden normális ember tisztában van ezzel a ténnyel. Sajnálatos módon, szinte minden nap belémkötnek a cigányok. Ha szétnézünk Pestnek azon a részén ahol több a cigány lakos akkor megfigyelhetjük hogy 99%-a koszos, büdös. Több iskolában "cigány maffiát" alakítanak ki a cigány diákok. A gyerekek félnek bemenni és nem tudnak mit csinálni mert megvannak fenyegetve. Előző iskolámban az igazgatót halálosan megfenyegette egy cigány gyerek édesapja. Onnantól kezdve akármit tett a gyerek egy büdös szót nem szólt neki senki. Félreértés ne essék! Nem azt mondom hogy minden cigány ilyen. Vannak normális cigányok is, akik dolgoznak, nem lopják a napot és becsületesek. Csak sajnos nagyon kevés. Ismerek én is olyan cigányt aki tök normális, tiszta, jó családból származik, dolgoznak és talpig becsületesek. De sajnos nagyobb részük bűnöző és erkölcsileg nulla. Nap mint nap látom hogy mi folyik az utcán. 12 éves cigány gyerek, cigizik, iszik, bandázik és minden járókelőbe belekötnek és ha épp olyan kedvük van akkor még meg is szurkálják.

  Visszatérve a Jobbikra. Miért lenne rasszista a Jobbik mert kimondja hogy ez a jelenség létezik? A többi párt nem mondja ki ilyen nyíltan. Tisztában vannak azzal hogy mára már nagyon sok cigány él Magyarországon és féltik a szavazataikat. Több Jobbikos fórumon cigányok is részt vesznek. Az megint egy más dolog hogy a Jobbik követői mit gondolnak. Lehet hogy van olyan Jobbikos, sőt biztos hogy van, aki utálja a cigányokat és esetleg komolyan rasszista. De ez nem köthető össze a Jobbikkal. Tehát nem minden "rajongó" egyforma. Az a jelmondat hogy "Magyarország a Magyaroké!" - pláne hogy semmi köze sincsen a nácizmushoz. Minden normális magyar embernek így kéne gondolnia. De persze sokan félreértik. FankaDeli is megírta: "[...] az én barátom magyar, csak cigánynak született [...]", tehát ez a jelmondat arra utal hogy nem minden eladó, azaz például hogy a magyar természetkincseket nem szabad külföldi kezekbe adnunk, mert az a miénk! Nem értem hogy ezeket a program pontokat más párt miért nem tudja felvállalni?

  A Jobbikról és a többi pártról

  Még mielőtt belemennénk a dolgok sűrűjébe! Sokan mondjátok hogy Ők is hazudnak mint a többi. Mit mondok erre Én? Szememben a Jobbik nem okozott csalódást és remélem nem is fog. Az amit Ők képviselnek az valami elképesztő. Sok dologgal már bizonyítottak szememben. Például az Európai Parlament-ben, ahol többször szólalt már fel Morvai Krisztina és Balczó Zoltán is. Persze benne van a pakliban az is hogy ha bekerülnek a parlamentbe akkor az lesz mint a többi párttal. Ígérnek, aztán mikor oda kerül a sor hogy be is tartsák akkor valahogy kimagyarázzák a semmittevést. De szerintem a Jobbik már mindenki szemében sokkal aranyozottabb mint a többi párt. Nem látok a jövőbe, nem tudom hogy alakul. Eddig a Jobbik tett le valamit az asztalra és eddig még nem csaptak be senkit. Lehet hogy még nincsenek a parlamentben, de itt kívül, itt is tettek sok mindent amire tényleg azt kell mondani hogy le a kalappal. Röviden a Jobbik végre képviseli a magyar embereket és ténylegesen törődnek Velünk. Meglehet nézni a JobbikTV.hu-n lévő videókat és összehasonlítani a többi pártéval. Vagy megnézni egy EU-s felszólalást hogy ott mik hangzanak el. Egy esélyt mindenféleképpen megér!

  A Jobbik minden egyes mozzanata a magyar népet szolgálja. A többi párt már leszerepelt! Folyamatosan félrevezették a magyar népet és pofátlanul az emberek arcába hazudtak. Aztán mikor megkérdezték tőlük hogy akkor hogy is van ez, akkor mert a duma hogy mi megpróbáltuk, meg hogy ez nem ilyen egyszerű ... stb. Az egész ország ki lett fosztva! Az egész parlament nyüzsög az erkölcstelen bűnözőktől, melyet a Jobbik hamarosan felszámol és porrá zúz. Hogy lehet még mindig hinni ezeknek a férgeknek? Akik kifosztották és tönkretették a saját hazájukat. Egyszerűen nem lehet megélni normálisan a mai világban. Mindenre kivetik az adót, már nem tudnak mit kitalálni hogy hogyan szerezhessenek még több pénzt. Ha normális kezekben lett volna az ország és valakit tényleg érdekelt volna hogy mi lesz ezzel az országgal akkor nem lenne ez a helyzet, hogy annyi adósságunk van hogy ki se lehet mondani. Teszem hozzá a Jobbik az egyetlen olyan párt akik kifejezetten foglalkoznak az elszakított területeken élő magyarokkal és a Trianoni reviziókkal.

  Felfoghatatlan számomra hogy hogyan tud valaki belekötni a Jobbik programjába? Még egy olyan embernek is aki nem szimpatizál a Jobbikkal, még az is mondhatná hogy ez egy jó program. El kell olvasni, meg kell érteni és gondolkodni kell. Akkor mindenki rájön hogy valójában melyik a hitelesebb. Az egész világot egy nagy manipuláció szövi át. A gyerekeknek a szájukba van adva tulajdonképpen a "bomba", ami csak a robbanásra vár. Minden második gyerek cigizik vagy iszik, hová jut a világ? Az MSZP miért nem szólalt fel soha hogy magyar jelképeket gyaláznak a rendőrök? A FIDESZ miért nem mondta el a TV-ben hogy Marian Cozmát cigányok gyilkolták meg? Az MSZP miért nem számoltatja el azokat a rendőröket akik több száz embert sebesítettek meg (többek közt volt akit megvakítottak)? A Jobbik az összes feladatot vállalja és kiáll a magyarok érdekében. Követeli az elszámoltatást minden téren!

  A média szó szerint hipnotizálja az embereket. Mindent csak egy oldalról állítanak be. Budaházyt is már közel egy éve tartják előzetes letartóztatásban. Nagyon érdekes hogy a tárgyalás folyamatosan el van halasztva. Biztos jó sok pénzt kapott a bíró ezért. Hol vannak felmutatva az egyértelmű bizonyítékok? Miért nincs tárgyalás? Ezt úgy hívják hogy koncepciós per. Régen sok volt, úgy látszik hogy visszatértek az ötvenesévek. A gyilkos cigányokkal miért nem bánnak ugyanígy? Ezt érdemli egy igazi hazafi, egy családos édesapa? Mikor a gyilkosokat pedig egy meg két év után engedik ki, aztán ott folytatják ahol abbahagyták. Volt olyan is hogy a füvön ülő gárdistákat könygázzal lefújták, megverték és elhurcolták. Mi volt a bűn? Csoportosan elkövetett pázsiton ülés? Mert hogy senkinek sem ártottak az biztos. Sajnos ilyen világot élünk, aki magyarnak mer lenni a saját hazájában arra terror vár.

  Több iskolában nem nézik jó szemmel hogyha Nagy-Magyarországos pulcsiban jelensz meg (írtam már a saját esetemről). Az utcán náciznak mert árpádsávos a karkötőm. Felháborító és gusztustalan! A saját történelmünk része az árpádsáv. A magyar címerben is benne van. Hogyan lehet valaki szemében a Nagy-Magyarország a szélsőség jelképe? Itt másról van szó, egyszerűen arról hogy szeretjük a hazánkat és kiállunk az igazunk mellet, továbbá bánt minket Trianon és az összes olyan dolog ami hazánk ellen irányul. Minden normális embernek fel kéne ennyit vállalnia, mert itt él Magyarországon és magyar vér folyik benne. Azt kéne kinézni aki 12 évesen cigivel rohangál és nem tudja mi az hogy Trianon. Nem azt aki hazafi és büszkén viseli ősi jelképeinket. Szégyen hogy hová jutottunk.

  Remélem mindenki egyszer rájön az igazságra. Bízom benne hogy a jó mindig győzedelmeskedik a rossz felett. Remélem így lesz! Többet most nem tudtam írni, de azért remélem így is érthető. Adjon az Isten mindenkinek, szebb jövőt!”
 • 91. tosa2 2010. április 07. 09:56
  „Na itt most aztán látszik, hogy a jobbikosok kattogtatnak abban a pillanatban, hogy
  meglátják a pártjuk nevét!!!!!!!!!”
 • 90. szocdem 2010. április 07. 09:47
  „Hehehehehehehehehe......

  Munkára ösztönzés????? Hol? Melyik munkaerőhiánnyal küzdő cégnél???:))))))))))))))

  Ez is parasztvakítás. A javából méghozzá, amit minden politikai párt megenged magának, hogy a demagóg rasszista bolondokat magához csalogassa!

  Megemliteném: vannak ma majdnem tiszta roma települések az alföldön, amik úgy jöttek létre, hogy a romák DOLGOZTAk és TISZTESSÉGES BÉRT KAPTAK amiből kivásárolták azokat az őshonos lakosokat, akik azt gondolták, hogy 10 disznóból, meg 100 tyúkból örökkön örökké meg lehet majd élni.. És ma ők is épp olyan szegények mint a romák.

  Következésképp roma kérdés nincs, csak szegény kérdés. Ez a probléma egyaránt súlyt mindenkit nemzetiségi hovatartozás nélkül, aki oda a majd másfél milló ember közé tartozik, akiket 1990-93 között a magyar "szakértelem" és végtelen kapzsiság és butaság kiszorított a munkaerőpiacról.

  Munkahelyet "teremteni" nem lehet, hogy igen azt csak pár bolond, meg a magyar lakosság nagy része hiszi. (ezzel kampányolnak is a feltörekvő "vezírek", mert könnyü ezt a maszlagot mindenkinek beadni.)
  Épp ezért a szegémykérdést azonnali törvényalkotással kell rndezni, elsődlegesen a munka világát érintően, ami generálja a munkahelyeket. (Nem a KMK "visszahozatalára" és nem is a koldusok leölésére, vagy bebörtönzésére gondolok attól függetlenül sem hogy én is magyar vagyok)”
 • 89. mecsoka 2010. április 07. 09:40
  „Mindegy melyik párt mit mond, ha a romák (tk) nem fogják fel, hogy az egyetlen esélyük a tanulás és a munka!”
108 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmarad a jelöltvita Csornán

Takács Krisztián (Jobbik) nyilvános vitára hívta az 5-ös körzet képviselőjelöltjeit. A vita mégis elmarad. Tovább olvasom