Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

MDF: mit tesz az ügyészség a rendszeres kiszivárogtatás ellen?

Az MDF elnöke választ vár az ügyészségtől arra, mit kíván tenni a most már rendszeressé váló ügyészségi kiszivárogtatások megakadályozására és a felelősök megtalálására.
Mit kíván tenni az ügyészség a köreiből történő rendszeres, egyoldalú, jogellenes, esetenként már-már "bűncselekmény-gyanús" kiszivárogtatás ellen - kérdezte Dávid Ibolya az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

A pártelnök annak kapcsán fordult az ügyészséghez, hogy lapinformáció szerint az Oktatási Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának felfüggesztett vezetője ellen zajló büntetőügyben a gyanúsított kihallgatása után alig fél órával a jegyzőkönyvet a Budapesti Nyomozó Ügyészség faxgépéről elküldték, majd a dokumentum nem sokkal ezután egy internetes portálon már olvasható volt. "A jegyzőkönyvet valaki vagy valakik arra illetéktelenekhez juttatták el és így a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tették. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ebben az ügyben az ügyészség semmiféle belső vizsgálatot nem indít" - olvasható Dávid Ibolya közleményében.

Az MDF elnöke szerint az ilyen és ehhez hasonló ügyek súlyosan aláássák a jogbiztonságot és az ügyészség pártatlan működésébe vetett bizalmat. "Emlékezetes, hogy nem ez az első olyan ügy, ahol ismeretlen források, vélhetően ügyészségi berkekből, folyamatosan nyomozati cselekményekkel összefüggő információkat szivárogtatnak ki.

Ez a kiszivárogtatás pedig - emlékezzünk csak az UD Zrt. ügyre -– általában mindig egy oldal szempontjai és érdekei mentén történik" - fogalmazott Dávid Ibolya.

A Magyar Demokrata Fórum választ vár az ügyészségtől, hogy mit kívánnak tenni a most már rendszeressé váló ügyészségi kiszivárogtatások megakadályozására és a felelősök megtalálására - áll a közleményben. A Népszabadság csütörtökön írt arról, hogy Borovszky Tímea kihallgatási jegyzőkönyvét a Budapesti Nyomozó Ügyészség faxgépéről küldték el valahová, és rövidesen a Kuruc.info című portálon volt olvasható.

Ezzel kapcsolatban Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lapnak azt mondta: nincs befolyásuk arra, hogy a hivatalosan elfaxolt iratok hová kerülnek. "Bizonyos embereknek ki kell adni az iratokat, például iratismertetéskor", így nem igazolható, hogy az ügyészség munkatársai "nyomták ki" illetékteleneknek a jegyzőkönyvet.

A Fővárosi Főügyészség március 5-én közleményben tudatta az MTI-vel, hogy vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség "V.-né dr. B. Tímea, az OKM esélyegyenlőségi főigazgatóságának volt főosztályvezetője ellen vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt".

Olvasóink írták

 • 12. oszvald.ferenc 2010. március 18. 12:54
  „1. hozzászólás GYMS 2010.03.13. 16:40

  Inkább azon aggódjál ibike, hogy megvan-e még a könyvtárosi állás a kalocsai női börtönben, amióta a Zalatnay kikerült onnan

  Kedves GYMS, miért kellene DI.-nak börtönbe mennie? Lemaradtam valamiről?
  Üdv: Oszvald Ferenc

  4. hozzászólás kolombela 2010.03.13. 20:13
  Én meg arra lennék kíváncsi, hogy mit tesz az mdf a hülyeség ellen?

  Kedves kolombela, megmondom: válaszol a <moderálva> kérdéseire. Ahogy most én is teszem. Üdv:
  Oszvald Ferenc”
 • 11. matezsu2 2010. március 17. 17:37
  „Én és sokan mások pedig elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a hülye DVD - vet fémjelzett ügyetekben a mentelmi jog miatt nem indult eljárás.”
 • 10. ssmd 2010. március 16. 14:51
  „MDF sajtóközleménye:
  http://mdf.hu/aktualis/mind/1/mi_folyik_az_ugyeszsegen”
 • 9. laposibenö 2010. március 15. 22:47
  „Erről kérdezd meg Viktort. Ugy tudom ö képzett jogász. Bár azt hiszem agyakorlati tapasztalatokr valahogy nem volt sok ideje. Már ezen a munkaterületen.”
 • 8. jánosi 2010. március 15. 22:22
  „7.
  Hát ez remélhetőleg nem így van, csak időlegesen felfüggeszti !”
 • 7. load 2010. március 15. 22:09
  „6. Csetneky

  Ne reménykedj!
  A mentelmi joggal korábban védett, volt képviselőt sem lehet felelősségre vonni, hiszen a felelőtlenség intézménye az utólagos retorziótól is védi.”
 • 6. Csetneky 2010. március 14. 09:43
  „Már előre fél Ibolya, ha a választások után mentelmi jog híján felelnie kell az általa elkövetett bűncselekményért, majd az ő ügyét is kiszivárogtaják.”
 • 5. jánosi 2010. március 13. 21:13
  „Most mi a baj ? Nem a bűnözés, hanem, hogy kitudódik ? jogunkban áll megtudni mindent !
  Nem ám lopunk, azután titkosítunk 99 évre .............”
 • 4. kolombela 2010. március 13. 20:13
  „Én meg arra lennék kíváncsi, hogy mit tesz az mdf a hülyeség ellen?”
 • 3. pamplona 2010. március 13. 17:56
  „Ibi néni, menjetek Herényivel együtt a 3,14csába!”
 • 2. Eva- 2010. március 13. 17:55
  „A hütlen kezelőket megbüntetik , ugy-e?!
  És az iratok hűtlen kezelőit?!”
 • 1. GYMS 2010. március 13. 16:40
  „Inkább azon aggódjál ibike, hogy megvan-e még a könyvtárosi állás a kalocsai női börtönben, amióta a Zalatnay kikerült onnan...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: az MSZP ne oktasson!

Cser-Palkovics András (Fidesz) elképesztőnek tartja, hogy Wittner Máriát, aki hosszú évekig… Tovább olvasom