Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Három helyen még nincs egyéni képviselőjelöltje az MSZP-nek

Szobon, Kisvárdán és Szigetváron - még nincs egyelőre egyéni képviselőjelöltje az MSZP-nek. Gráf József agrárminiszter nem vállalta, hogy elinduljon a nemrég elhunyt Paizs József választókörzetében.

Baranya megye 7. választókerületében - amelynek ebben a ciklusban Paizs József szigetvári polgármester volt a parlamenti képviselője - 1994-ben és 1998-ban Gráf József győzött, aki 2006 májusában azért mondott le a képviselői mandátumáról, hogy a miniszteri munkájára koncentrálhasson.

Ezek alapján logikus döntés volt, hogy a Baranya megyei szocialisták először a 64 éves politikust keresték meg, aki egyébként nem került fel az MSZP országos listájára. Gráf József az MTI-nek pénteken megerősítette, hogy valóban megkeresték, de ő nem vállalta a képviselőjelöltséget.

Az MTI úgy tudja, a párt baranyai vezetése jövő héten ül össze, hogy a többi lehetséges jelöltről egyeztessenek. Egyelőre nincs képviselőjelöltje az MSZP-nek Pest megye 1. választókerületében sem. Kárpáti Zsuzsa, aki 2006-ban Harrach Péterrel (KDNP) szemben veszített, még nem döntötte el, hogy vállalja-e a jelöltséget.

A tavaly decemberi szocialista kongresszuson derült ki, hogy Kárpáti Zsuzsa - több másik női jelölttel együtt - visszaadta az országos listás helyét, mert szerintük nem érvényesültek a női kvótára vonatkozó szabályok a dokumentum összeállításánál.

A távirati iroda úgy tudja, a kialakult helyzetről pénteken tárgyal a Pest megyei szocialista vezetés. Keresik a jelöltet Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 7. választókerületében is, mert Szép Béla - aki 2006-ban győzött Kisvárdán - visszalépett a megmérettetéstől.

Korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott: komolyan hitte, hogy a megújulás és a megtisztulás ígérete az MSZP-ben beteljesül, de az országos listát megismerve látta, ez nem következett be. Szerinte "bebetonozták magukat azok", akiknek a leváltását követelték párton belül és kívül, utalt a MÁV, a BKV és az energiaszektort "körüllengő botrányos ügyekre".

A politikus figyelemfelhívásnak szánta, hogy nem indul újra a választáson és cáfolta, hogy azért döntött így, mert megsértődött amiatt, hogy a neve nem szerepelt az országos listán.

Az MTI úgy tudja Kisvárdán már négy lehetséges jelölt mondott nemet a felkérésre, sajtóhírek szerint köztük volt Kovács László volt magyar EU-biztos, korábbi szocialista pártelnök is. A szabolcsi szocialisták jövő hétfőn tanácskoznak újra a lehetséges jelölt személyéről.

Olvasóink írták

 • 4. embertelen 2010. január 30. 11:19
  „t-a-ibi kérdezi Mi van nincs elég, komcsi? De sajnos van, csak a FIDESZ-ben ülnek:
  Névszerint egypáran:
  Strumpf Isván MSZMP, Járai Zsigmond MSZMP,
  Matolcsi György MSZMP,Csikán Attila MSZMP
  Varga Mihály KISZ titkár, Deutsch Tamás KISZ titkár
  Kövér László KISZ titkár, Orbán Viktor KISZ titkár és még sokan mások!
  Forrás: http://www.youtube.com/watch?v=0sMjXLt6ITo
  Ha valaki nem tudná KISZ= Komcsi Ifjúsági Szövetség”
 • 3. Túrabakancs 2010. január 29. 23:57
  „Csetneky!
  Esetleg a pancser nevű fórumozót, Nahááát-ot, Primax-ot, akinemfél-t stb... Ó, van itt szerintem jelentkező bőven. :)”
 • 2. t-a-ibi 2010. január 29. 18:33
  „Mi van nincs elég, komcsi?”
 • 1. Csetneky 2010. január 29. 17:21
  „Javasolnám nekik Győzikét, Fekete Pákót és Sztojka Ivánt. Bőven beleillenek a képbe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor a Facebookon várja a tanácsokat az évértékelőhöz

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Facebook közösségi oldalon várja a javaslatokat jövő pénteki… Tovább olvasom