Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Ellenőrző lapot kell elhelyezni az urnákban

Az országgyűlési képviselő-választáson a 11 ezer szavazókörben az urnákat az elsőként megjelenő választópolgár jelenlétében zárja le a szavazatszámláló bizottság, majd ellenőrző lapot helyeznek az urnába.
A szavazás megkezdése előtt a szavazatszámláló bizottság feladata a választási iratok, nyomtatványok elhelyezése. Ezen időszak alatt (a szavazás megkezdéséig) a szavazatszámláló bizottság és a választási iroda tagjain kívül senki sem tartózkodhat a szavazóhelyiségben, a sajtó és a nemzetközi megfigyelők kivételével.

A szavazóhelyiség megnyitását követően (de még a szavazás megkezdése előtt) a szavazatszámláló bizottság megvizsgálja az urnák állapotát és lezárja azokat az elsőként szavazó választópolgár jelenlétében.

Ezt követően az urnába ellenőrző lapot helyez, amelyet a szavazatszámláló bizottság tagjainak és az elsőként szavazó választópolgárnak kell aláírnia. Az ellenőrző lap hiányában a szavazás nem tekinthető kétséget kizáróan érvényesnek. Az elsőként szavazó választópolgár nem lehet a szavazatszámláló bizottság tagja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: hazugságokat tartalmaz a videó

Szigetvári Viktor szerint hazugságok hangzottak el a Magyar Nemzet Online-ra (MNO) csütörtök este… Tovább olvasom