Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Bokros Lajos: nincs lázadás az MDF-ben

Bokros Lajos szerint nincs semmilyen lázadás az MDF-ben, amely egy demokratikus párt, így természetesen vannak viták a tagok között.

Az MDF miniszterelnök-jelöltje szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére egy lapinformáció kapcsán - miszerint elégedetlenkedők ki akarják kényszeríteni, hogy a párt több vezetője ne szerepelhessen az országos lista biztos befutó helyein - kijelentette, ez ködszurkálás, nincs semmilyen lázadás, az MDF minden megyében és a fővárosban képes lesz listát állítani.

Nagy esélye van annak, hogy az MDF a parlamentbe kerül, és ott görbe tükröt tart majd mind a kormány, mind a populáris, mind az "ordas" ellenzék elé - mondta a politikus, hozzátéve, azt is bemutatják, hogy az MDF komoly, felelősségteljes párt, amely az ország érdekeiért dolgozik.

Bokros Lajos elmondta azt is, hogy a nap folyamán Hajdúböszörményben, Püspökladányban és Berettyóújfaluban járt. Utóbbi településen találkozott az ország egyik legelmaradottabb területe, a bihari kistérség polgármestereivel és vállalkozóival. "Az ilyen találkozó, a gondok megismerése élesíti az elmét" - mondta az MDF miniszterelnök-jelöltje, aki szerint ez még inkább jelzi, hogy konkrét cselekvési programra van szükség.

Bokros Lajos szerint az MDF az egyetlen párt, amelynek a programjában a célok felsorolása mellett az intézkedések is szerepelnek.

Legalább 170 ilyen intézkedési terv van a programban - mondta Bokros, aki szerint miután a Fidesz is nyilvánosságra hozta programját, kiderült, hogy három szocialista párt - az MSZP, a Fidesz és a Jobbik - populista programja verseng egymással.

Mindhárom az államtól várja a fellendülés megindulását, mind a munkahelyteremtés, mind a segélyezés, mind a jóléti juttatások, mind az adócsökkentés terén - fűzte hozzá.

A politikus kijelentette: a munkahelyteremtés a vállalkozások önérdekéből és önerejéből valósulhat meg, nem erős, hanem kicsi, ésszerű, okos államra van szükség, erős vállalkozásokkal, erős társadalommal. A legfontosabb, hogy minél többen dolgozzanak, így nem az adócsökkentéssel kell kezdeni, hanem a foglalkoztatás-bővítéssel, és minél többen dolgoznak, annál többen fizetnek adót - mutatott rá a politikus.

Az MTI érdeklődésére Bokros Lajos arról is beszélt: nem zárja ki, hogy az érzelmi motívum is jelen van a választáskor, de ha az helyettesíti az értelmet, akkor nagy baj van.

Magyarországon a demokratikus kultúra még kívánnivalókat hagy maga után, sok esetben ez abban is megnyilvánul, hogy az értelmet az érzelem helyettesíti, de az MDF nem akar e zsákutcába belemenni - jelentette ki Bokros Lajos Debrecenben.

Az MDF miniszterelnök-jelöltje a sajtótájékoztatót követően zártkörű megbeszélésen találkozott a Debreceni Egyetem politológus hallgatóival, majd a helyi pártszékházban lakossági fórumon vesz részt.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. FREDDY/S 2010. március 21. 03:40
  „Lázadás nincs, csak érvénytelen kopogtatók, nemde...”
 • 43. laposibenö 2010. március 20. 22:36
  „Csapodi azt mondja mintha egy név hiányozna a bejutó helyről. ha ez igy marad akkor burul a fővárosi lista és magának Ibolyka a további pályafutás nyista! He-he”
 • 42. jánosi 2010. március 20. 21:43
  „39.
  és Csapody mit szól ehhez ?”
 • 41. load 2010. március 20. 15:05
  „39. ssmd
  Akkor meglesz az 5% is.”
 • 40. laposibenö 2010. március 19. 19:11
  „Ebből perszze bejutás nem lesz. Aki ma tudja hogy honnan fenyegeti veszély ademokratikus értékeket annak az MSZPt kell támogatni. De aszt hiszem ezt az MDFeseknek nem is kell mondani. Ők jol ismerhetik Viktorbasit.”
 • 39. ssmd 2010. március 19. 13:43
  „Jelentem ott vagyunk a listán: országos listánk, fővárosi listán és természetesen megyei listánk is van :o)

  A párt egyébként létezik; az pedig természetes, hogy be akarunk jutni az Országgyűlésbe - minden demokratikus párt ezt akarja.”
 • 38. ssmd 2010. március 19. 13:40
  „34. akinemfél >>
  Az adótörvények és a költségvetésről szóló törvény két külön jogszabály. Az adótörvényeket módosító törvényjavaslatot az MDF megszavazta, a költségvetést nem.
  Egyébként attól, mert nincs elfogadott költségvetése az országnak még nincs automatikusan új választás kiírva; és a kormány sem bukik - minden megy tovább: az előző évi költségvetés számai szerint.

  Ön úgy látta, hogy meg voltak félemlítve - én nem így láttam - ergo szerintem nincs is mit elmondaniuk.

  A Bokros-csomag kapcsán: fordítva ül a lovon: Bokros-csomagja alapján a foghúzás a járulékfizető számára térítésmentes, míg a tömés részben térítés köteles volt - vagyis a TB mindkét esetben fizetett, csak utóbbi esetben ehhez a betegnek hozzá kellett járulnia. Az öngondoskodás elvét az MDF valóban támogatja.

  Adó kapcsán jelezném: a lineáris adórendszer felé javasoljuk megváltoztatni a rendszert - szóval nálunk ez ügyben nyitott kapukat dönget :o)

  Üdv!
  Somogyi Miklós, MDF”
 • 37. akinemfél 2010. március 19. 13:37
  „35.Reális
  Szerintem,ha rákerul a listára az MDF és sikeresen tudatosítják a választokban,hogy a Jobbik katonai államot akar,például kotelezo sorkatonaságot mindenkinek hatvan éves korig,akkor az MDF simán veri a Jobbikot.
  En például nem szeretem a diktaturát.
  De nem fog rákerulni a listára az MDF,csak az MSZP-Jobbik koalicio,akinek így meglesz az 51 %.
  Jojjon Gyurcsány ! Szavazz a Jobbikra !”
 • 36. load 2010. március 19. 11:55
  „35. Reális
  Elküldhetnéd nekem a hétvégi lottó számokat is!
  Nem lennék hálátlan.”
 • 35. Reális 2010. március 19. 11:02
  „Az mdfmint párt nem létezik!Van egy dávid féle klikk,amelyik mindenáron a parlamentbe akar kerülni,akár ajánlószelvények adás-vételével,és van egy antalli-szárny,amely tömegesen lép ki a ,,pártból"!Minden mdfre leadott voks elveszik,márha lehet szavazni rájuk,mert jelenleg még ez se biztos!”
 • 34. akinemfél 2010. március 19. 09:39
  „Kedves ssmd !
  Az adototvények megszavazása nélkul ugye nem ment volna át a koltségvetés és így már egy éve szabad választások lettek volna ? Ezt megakadályozta az MDF.
  Akkoriban én azt olvastam le Dávid Ibolyáék arcárol,hogy valamivel nagyon meg voltak félemlítve. Ha így volt,most miért nem mondják el ?
  Emlékszem a Bokros csomag része volt,hogy a foghúzást támogatta a tb ,de a tomést nem. Ez rovid távon jo,hosszú távon meg a fogtalan emberek emésztése tonkremegy és sokkal tobbet kell fizetnie a tb-nek.
  Most sem a megszorítások szigorával van a probléma. Epp mai hír a seznam.cz portálon,hogy a Cseh Koztársaság adobevételei 2004 és 2008 kozott évi 507 milliárd koronárol 774 milliárdra nottek,mikozben a magyarhoz hasonlo adorendszerrol áttértek a "15 % az ado és semmi más" filozofiára. A megszorítás adoelkerulést szul,az adocsokkentés az adobevételek 50%-os novekedését hozta Szlovákiában is.
  Bokros nem képes a vállalkozok fejével gondolkodni.”
 • 33. ssmd 2010. március 19. 00:18
  „32. akinemfél >>
  Nem szavaztuk meg a költségvetést - ez tény. Az adótörvények módosítását szavaztuk meg, aminek része volt az örökösödési illeték (lényegében) eltörlése.

  El kellene döntenie, hogy akkor baloldali pártnak tart, vagy jobboldalinak: ha Ön szerint megszavaztuk az MSZP költségvetését, akkor nyilván baloldaliak volnánk Ön szerint, viszont akkor a szavazóink hogy kerülnek a Fideszhez?

  A száznapos program meg nem szavazása óta következetesen ugyanazt mondjuk - már Bokros előtt is!

  Ha az elmúlt 8 évben olyan fiskális politikát folytattak volna a szocialista kormányok, mint amit Bokros javasolt évek óta ÉS-beli cikkeiben, akkor a régió élbolyában lennénk - de nem ilyet folytattak, ezért az utolsók között vagyunk.

  Az Ön által javasolt államközpontú gazdasági modellt a 3 szocialista pártnál lehet keresni: Fidesz, MSZP és Jobbik. Az MDF útja a versenyelvű piacgazdaság és a liberális demokrácia kettőse.”
 • 32. akinemfél 2010. március 18. 22:48
  „Három nagy gondom van az MDF-el :
  1. Megszavazta a koltségvetést,pedig e nélkul már egy éve lehettek volna szabad választások.
  2. Elvtelenul kuzd a túlélésért,ami a parlamentben maradással valosulhat csak meg. A bázisa ugyanis nem tartana ki 4 évig ellenzékben,hanem beolvadna a Fideszbe.
  3. Bokros egy tipikus MSZP-s politikus,aki nem tud mást mondani,mint megszorítás-megszorítás-megszorítás.
  Ugyanugy mint Gyurcsány és a tobbiek 8 éven keresztul,pedig nyilvánvalo,hogy itt már nincs mit megszorítani és ez az út vezetett ide. O ezt akarja folytatni,csak keményebben.
  --- Az MDF-nek lehetne saját útja. Például senki sem propagálja,hogy legyenek magyar állami hipermarketek,amik jobbak lesznek mint a maiak,fele akkora árréssel fognak dolgozni és ahálozat eljuthat minden faluba,az egész EU-ban. Pár év alatt a bevétel akkora lehetne,hogy adot sem kellene fizetni. Megszorítás ? Bokros ? Az MDF-nek saját út kellene.”
 • 31. ssmd 2010. március 18. 19:01
  „29. load >>
  Erről az MDF programjában olvashat, nem is keveset:
  http://sopron-mdf.hu/news/news.php?id=558

  És hallhat személyesen március 29-én Sopronban Bokros Lajostól. Várjuk szeretettel :o)

  Somogyi Miklós, MDF”
 • 30. laposibenö 2010. március 18. 17:42
  „No ezt a Fidesz program se igen taglalja. A programm nélküli párt.”
 • 29. load 2010. március 18. 17:09
  „21. Agent
  Ami miatt "ma szélsőségesen szar helyzetben van az ország" az a nagy ellátó rendszerek pazarló rossz hatékonyságú működése, reformjainak elmaradása.
  Ezek megoldására én a kormányzásra esélyes pártok programjában nem látok radikális megoldásokat.
  Amiben viszont radikálisak, az nem hoz javulást.”
 • 28. ssmd 2010. március 18. 14:45
  „22. Phobos >>
  Kiegyezésre nagy szükség van ebben az országban.”
 • 27. ssmd 2010. március 18. 14:44
  „25. Reális >>
  Párt van, lázadás nincs - vitáink vannak.”
 • 26. ssmd 2010. március 18. 14:43
  „21. Agent>>
  Ha szélsőséges megoldás alatt pl. a gazdasági sokkterápiát érti, akkor egyetértek.

  Én szélsőségesnek a Jobbikot tartom, pl. a demokráciát és a jogállamot veszélyeztető elképzelései, cigányellenes és antiszemita szövegei miatt.”
 • 25. Reális 2010. március 18. 13:21
  „Nincs lázadás,mert párt sincs!”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kunhegyesen verekedő Dienes nem jobbikos, és nem is fideszes

A Fidesz színeiben szerzett mandátumot, de már nem tagja a pártnak az a kunhegyesi önkormányzati… Tovább olvasom