Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

A Fidesz megvédi az embereket az ingatlanadótól

A Fidesz megvédi az embereket az ingatlanadótól, függetlenül az azt bevezetni szándékozók pártállásától - reagált Cser-Palkovics András, Mesterházy Attila beszédére.

Mesterházy Attila az MSZP által szervezett Nyugdíjas szolidaritás című rendezvényén azt mondta: "ma Magyarországon ismét a félelem és az aggodalom árnya lengi be a magyar demokráciát". Aggodalommal tölti el - tette hozzá -, hogy egy Fidesz-politikust azért, mert el merte mondani véleményét és őszinte szakmai véleményének adott hangot, ki lehet "radírozni" a párt választási listájáról.

Cser-Palkovics András szerint Mesterházy Attilának az ingatlanadó melletti érvelés helyett a saját választási listájával kellene törődnie. Hozzátette: aggódhatna amiatt is: "mi lesz most a szocialisták nagy budapesti kedvencével, Hagyó Miklóssal, aki belebukni látszik a BKV-s botrányokba?".

Közleményében a helyettes szóvivő úgy fogalmazott: Mesterházy levehetné a listáról Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt és Veres János volt pénzügyminisztert, "akik ellen akár büntetőeljárás is indulhat a közérdekű adatok eltitkolása, meghamisítása miatt". Hozzáfűzte: Mesterházy Attila alaposan megfontolhatná Molnár Gyula (XI. kerületi polgármester) vagy Horváth Klára (Bábolna MSZP-s polgármestere) indítását is, akik - mint fogalmazott - "vélhetően szintén az igazságszolgáltatás elé kerülnek korrupciógyanús ügyeik miatt". "Van tehát min rágódni, így az ingatlanadóval inkább ne fárasszák magukat újra a szocialisták" - írta közleményében Cser-Palkovics András.

A helyettes szóvivő pénteken közölte az MTI-vel: nem indulhat Mádi László a Fidesz listáján a tavaszi országgyűlési választáson, mivel "szembement" a párt ingatlanadóval kapcsolatos álláspontjával. Mádi László, a Fidesz szakpolitikusa a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezetének csütörtöki rendezvényén azt mondta, az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető. A politikus még pénteken azt közölte az MTI-vel, nem támogatja a vagyonadót, a szavait félreértették.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. meir 2010. február 02. 18:46
  „.."A Fidesz megvedi az embereket az ingatlanadotol..."!!!
  igy van!!
  -(aztan majd bevezet valamilyen masik fajtat,amivel meg megtobbet kivesz a zsebukbol!!!!)-”
 • 24. ungi 2010. február 02. 10:23
  „Nem ertem miert moderaltak ki a velemenyem. Szerintem nem volt benne semmi sertö!Sokkal kemenyebb hangvetelü velemenyeket olvastam mar itt!”
 • 23. miracle 2010. február 01. 17:27
  „Túrabakancs
  "Persze mindig van egy réteg aki a regnáló hatalom politikájával nem
  ért egyet, de ha ez a réteg csekély számú, akkor lényegében
  a többség akarata érvényesült,"
  Akkor a Jobbikot már ejtheted is, az emberek csekély hányada (10-12%) támogatja.
  Kb fele annyian, mint az MSZP-t. Úgy is mondhatnám, hogy a 3 nagyobb párt közül őket utálják legtöbben. Ahhoz képest itt egyeseknél már kormányoz.”
 • 22. gjozsi88 2010. február 01. 16:27
  „A Matolcsi könyv, amelyet az Orbán ugy mutatott be, mint Fidesz program, tartalmazza a vagyonadókat!
  Ezt a könyvet kidobjuk, és kiderül, hogy a Fidesznek nincs programja!
  Vagy elég lesz, mindig az adott témára vonatkozó oldalt kitépni???
  Elöbb utóbb, csak a boritó marad!!!”
 • 21. load 2010. február 01. 13:50
  „"A Fidesz megvédi az embereket az ingatlanadótól"
  Ez érdekes.
  Az építmény és telekadó is ingatlanadó, és a fideszes önkormányzatok mégis beszedik.
  ???”
 • 20. ungi 2010. február 01. 10:45
  „Aha! Veszekedni nem az en szokasom <moderálva> En is itt elek, magyar allampolgar vagyok, szavazati jogom van! Na de ilyet!!!!!”
 • 19. Phobos 2010. február 01. 08:01
  „Amit A FIDESZ már bizonyított

  Egyre többet hallani a Jobbik ellen érvelő fideszesek részéről, hogy a nemzeti radikális párt tapasztalatlan, még nem bizonyított, szemben a polgári szövetséggel, amely már megmutatta: képes a magyar érdeken alapuló felelős kormányzásra. Csakhogy a Fidesz négy éves, 1998-tól 2002-ig tartó kormányzásának tényei ennek éppen az ellenkezőjét tanúsítják.

  Bár a Németh-, az Antall-, a Boross- és a Horn-kormány idején folyamatosan zajlott a nemzeti vagyon elherdálása, valamint egyes volt párt- és KISZ-vezetők mértéktelen gazdagodása, Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt még csak kísérlet sem történt a nemzetgazdaságnak sokmilliárdos károkat okozó csalások, privatizációs visszaélések feltárására. Gyurcsány, Szilvásy, Bajnai, Veres és társaik gondtalanul élvezhették a nemzet kifosztásával szerzett vagyon által biztosított előjogokat, előkészítve a politikai hatalomba történő visszatérésüket.

  Hasonló jóindulattal viszonyult a Fidesz által vezetett kormány a balliberális sajtóhoz, illetve médiához is. Az olyan gyűlölködő és piaci alapon életképtelen lapok, mint például a Magyar Narancs, a Hócipő vagy az Élet és Irodalom évről-évre lenyesték a maguk szeleteit a különféle állami támogatásokból. A kereskedelmi televíziók züllesztő, értékromboló tevékenységének korlátozására pedig még csak kísérletet sem tettek. Tény, hogy a Fidesz kormányzása alatt jelentős részben közpénzből fedezték a nemzeti oldal elleni uszítás költségeit.

  Nem volt okuk a félelemre a Kádár-rendszer leginkább véres kezű kiszolgálóinak, haszonélvezőinek sem. Az ÁVH terrorlegényei, a pufajkások és a vérbírák Orbán Viktor alatt is jólétben élhettek, a kiemelt nyugdíjuknak köszönhetően, szemben az ötvenhatosok többségének nyomorúságos helyzetével. Pedig Lengyelország a példa arra, hogy adott lehetőség az önkényuralmi rendszerben kiváltságokat szerzők nyugdíjának a csökkentésére.

  Aztán ott van a kommunisták foxi-maxinak becézett ideológiai iskolájának szakosított tagozata. A marxizmus-leninizmus iránti feltétlen elkötelezettségre nevelő intézmény bizonyítványát mind a mai napig diplomaként kell elismerni. Az egykori pártiskolák által kiadott irattal felsőfokú végzettséget igénylő tisztségeket, munkaköröket lehet betölteni. Sajnos Orbán Viktorék semmit nem tettek annak érdekében, hogy a demokratikus értékeket tagadó képzésben szerzett bizonyítványt végre a szemétkosárba tegyék, értéktelen papírfecnivé nyilvánítsák.

  Természetesen a magyar munkaerő olcsóságának hasznát lefölöző, az elért nyereséget külföldön befektető multinacionális cégek is akadálytalanul folytathatták az Orbán-kormány alatt káros tevékenységüket, élvezve az állam által biztosított előnyöket, kedvezményeket. Épültek a plazák, a bevándorlóknak szánt luxus lakóparkok, a semmiféle magyar szellemi tevékenységet nem igénylő összeszerelő üzemek, miközben a hazai vállalkozások már akkor is súlyos finanszírozás hiánnyal küszködtek. Ám Orbánékban még csak fel sem merült annak a szándéka, hogy egy igazán erős és hatékony, kedvező hitelek tömeges nyújtására képes állami bank létrehozásával ellensúlyozzák a hazai cégeket, vállalkozásokat sújtó hátrányokat.

  Az önmagát egyértelműen euroatlanti elkötelezettségű pártként definiáló Fidesz a kormányzati hatalom birtokában is élen járt az idegen érdekek kiszolgálásában. Bevitték hazánkat a NATO-ba hogy az amerikai érdekek szolgálatában magyar katonák áldozzák az életüket távoli országokban. A legsúlyosabb árulást azonban az EU-csatlakozással kapcsolatos tárgyalásokon követték el.

  Orbánék alatt egyezett meg Magyarország az unióval arról, hogy a termőfölddel kapcsolatos kérdéseket a töke szabad áramlásáról szóló fejezetbe utalják. Ezzel az akkori magyar kormány hozzájárult ahhoz, hogy hazánk földjét mindenki által szabadon adható és vehető áruként kezeljék. Így megteremtették a feltételét a magyar föld külföldiek általi és spekulatív célú felvásárlásának. Az ezzel kapcsolatos, és valószínűleg a jövő évtől jelentkező súlyos gondokat eleve meg lehetett volna előzni a nemzeti érdek hatékonyabb képviseletével, amit a fideszes kormány nem tett meg.

  Évek óta beszédtéma - különösen a gyászos emlékű 2004-es népszavazás miatt - a határon túli magyarok kettős állampolgárságának a kérdése. Ennek megadására azonban a Fidesz vezette kormány még csak kísérletet sem tett, beérte egy csupán jelképes gesztussal, a magyar összetartozást csak formálisan erősítő magyar igazolvánnyal.

  Számos hiteltelen, balról jött ember is található a Fideszben, illetve a támogatói holdudvarban. Például Martonyi János, Orbán Viktor egykori külügyminisztere komoly szerepet játszott azoknak a törvényeknek a kidolgozásában, amik a 80-as évek végétől lehetővé tették a spontán privatizációt, a kommunista nomenklatúra hatalomátmentését. A Fidesz legaktívabb propagandistái közé tartozik az a Csintalan Sándor is, Aki a Horn-kormány alatt még az MSZP alelnöke volt, ám pártján belül alulmaradt a hatalomért folytatott kíméletlen küzdelemben. Megbosszulva a rajta esett sérelmeket, átállt a Fideszhez, és most a Hír tévéből osztja az észt, ám megnyilvánulásaiban ugyanaz a bolsevik bunkó maradt, aki korábban is volt. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a Jobbikkal manapság folyton riogató Kövér László is az állampárt védőszárnyai alól kibújva kezdte el politikusi karrierjét. A Fidesz aktuális szegénységügyi mindentudókája, a Párizsból importált, kettős állampolgárságú Hegedűs Zsuzsa pedig a kilencvenes években még a Tégy a gyűlölet ellen! nevű magyarellenes SZDSZ-es hecckampány egyik vezéregyénisége volt.

  Orbán Viktor, akire rajongói ugyanolyan áhítattal tekintenek, mint Gyurcsányra a nyugalmazott pártmunkás elvtársnők, már csak életkorából adódóan sem lehetett részese a kommunizmus bűneinek, Ám jó néhány cselekedetéről, döntéséről elmondható, hogy nem szolgálta Magyarország érdekeit. Továbbá a politikai vita területén is többször alul maradt baloldali ellenfeleivel szemben.

  Emlékezünk arra, hogy a Soros ösztöndíjjal Angliában kiképzett Orbán Viktor egyike volt azoknak a képviselőknek, akik 90-ben a trianoni diktátumra történő emlékezés miatt kivonultak a magyar Országgyűlés ülésterméből. Még korábban, a közelmúltban elhunyt neves íróval, Fekete Gyulával vitatkozva kiállt az akkor még fideszes lapnak számító Magyar Narancs mellet. Mégpedig egy olyan cikk kapcsán, melyben a hazai népességfogyás miatt aggódó írót a szélsőliberális kiadvány ,,agyalágyulának" nevezte.

  Később a magyarság megváltójának kikiáltott Orbán már tartózkodott a nyíltan nemzetellenes megnyilvánulásoktól, de a külföldi hatalmi központok (IMF, Világbank, NATO, EU) iránti elkötelezettséget és feltétlen hűséget soha nem tagadta meg. Ezek játékszabályai és feltételrendszere alapján igyekezett esetenként kedvezőbb pozíciót kiharcolni Magyarország számára.

  Fellépése azonban több alkalommal is hiteltelennek bizonyult a nem feltétlenül fideszes elkötelezettségű állampolgárok számára. Az eredményt illetően még a verbális félidiótaként megnyilvánuló Medgyessy Péterrel szemben is alul maradt, míg a rutinosan hazudozó Gyurcsány Ferenc egyszerűen leiskolázta. A miniszterelnök-jelöltek 2006-os vitáján szánakozással nézhettük Orbán vergődését, akin MSZP-s ellenfele - igaz, a lehető legtisztességtelenebb eszközök alkalmazásával - kiütéses győzelmet aratott.

  Mindezen tények ismerete persze nem jelenti azt, hogy egyenlőségjelet kell tenni a Fidesz és az MSZP közé. A szocialista párt irányítása zsákmányszerzésre, a nemzet vagyonának elrablására, a magyar érdekek kiárusítására berendezkedett köztörvényes bűnözők kezébe került. A Fidesz által követett, az igazságosságra, a törvényességre és a nemzeti érdekre is tekintettel lévő politikát össze sem lehet hasonlítani az MSZP nemzetrontó ámokfutásával.

  Ugyanakkor a Fidesz vezetősége, értelmiségi holdudvara is szervesen beletartozik abba a ,,politikai elitbe", amely lepusztította és elszegényítette országunkat, csődhelyzetbe juttatta és idegen hatalmaknak szolgáltatta ki a magyar nemzetgazdaságot. Az Orbán-kormány alatt pedig csupán szünetelt országunk hanyatlása, de nem következett be a káros, a nemzet pusztulását eredményező folyamatok megváltoztatásához szükséges gyökeres fordulat, hiszen akkor még Orbán Viktor is kevesebbet ígért egy valódi rendszerváltozásnál.

  Lehet, hogy az elmúlt nyolc év kártevéseit, a magyar gazdaság súlyos válságát felismerve a Fideszben is megszületett az elhatározás a változtatásra, a neoliberális dogmákkal való szakításra, ami nélkül nincs magyar felemelkedés. A nemzeti érdekű változáshoz azonban arra is szükség van, hogy egy olyan politikai erő ösztönözze ígéreteinek betartására a Fideszt, amely nem érintett a 80-as évek vége óta tartó időszak bűneiben és hibáiban, nem része semmiféle formában az alvilággal összefonódott politikai álelitnek. Ezért kell a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak minél nagyobb képviselőcsoporttal jelen lennie a választások után megalakuló magyar Országgyűlésben.”
 • 18. Eva- 2010. február 01. 07:36
  „12-höz

  akkor tehát a te lakod többet ér 30 000 000 Ft-nál

  mert egyébként másként miért örülnél annak, hogy eltörölték.
  Így a kieső gazdagoktól beszedett összeget, most MINDNYÁJAN megszívjuk!

  Hurrá!”
 • 17. Eva- 2010. február 01. 07:33
  „akkor sorban:

  http://atv.hu/cikk/20100127_veres_janos

  http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/szaxon-a-babolnai-foldet-vigye-aki-akarja-281864

  a többi stimmel!”
 • 16. AHA 2010. február 01. 06:21
  „t-a-ibi 2010.01.31. 20:06
  Látod,egyből tudták kinek szól az amit írtam.
  Azt tudom,hogy te kire szavazol.Arra akire én is.
  De aki nem akar a Jobbikra sem,meg a szocikra sem,azt ne tántorítsuk el a Fidesztől.”
 • 15. AHA 2010. február 01. 06:18
  „moderálva”
 • 14. AranyKözépút 2010. január 31. 22:56
  „"A kidolgozott vagyonadóztatás koncepciója igen csekély változtatással bármikor elővehető a fiókból.
  Az Alkotmánybíróság egy olyan technikai részletet kifogásolt a törvényben, amely egy szám átírásával módosítható - magyarázta a pénzügyminiszter. Az Ab ugyanis azt kifogásolta, hogy ha valaki önbevallással állapítja meg az ingatlana forgalmi értékét, és több mint tízszázalékos eltérés van a valós forgalmi értékhez képest, akkor az APEH bírságot vethet ki. Ha a törvény például 40 százalékra tágítja ki a az eltérés összegét, akkor azt az Alkotmánybíróság valószínűleg nem kifogásolta volna - jelezte Oszkó Péter."

  Ennyi az egész. Szóval az MSZP csak ezt tenné és újra itt lenne az ingatlanadó. Az a gáz, hogy a kalkulátor simán TÉVED 40%ot is. A FIDESZ ezzel szemben eltörölné.EZ A KÜLÖNBSÉG!”
 • 13. AranyKözépút 2010. január 31. 22:37
  „Nemrég jelent meg a Kisalfölben a cikk, hogy máris kész a Bverzió az ingatlanadóról.
  Tehát ha nem lenne 3 hónap múlva szavazás, simán lett volna idő egy új ingatlanadó tervezetet kidolgozni. Bokros lajos(hu de utálom azt az embert) tervbe is vette. A szocik is tervbe vennék.
  Az, hogy a FIDESZ megvédi az embereket az ingatlanadótól, azt jelenti, hogy garantálják, hogy ők nem vesznek ilyet tervbe, ellentétben a többi önjelölt kormányzásra vágyóval.
  Vili??”
 • 12. akinemfél 2010. január 31. 22:37
  „A Jobbik nyeri a választásokat ! Ellenzékiként mitol fogja megvédeni a Fidesz az állampolgárokat ?
  Jojjon a Jobbik ! Kinek kell ez a fideszes bizonytalanság ? Program nélkul nyerunk - gondolják - a régi arcokkal... - Nevetséges.”
 • 11. Túrabakancs 2010. január 31. 22:34
  „Én meg azt mondom, hogy ha a Fidesz győzelmével /+Jobbik/
  jobb hangulatba kerül az ország, akkor már megérte! Persze mindig van egy réteg aki a regnáló hatalom politikájával nem
  ért egyet, de ha ez a réteg csekély számú, akkor lényegében
  a többség akarata érvényesült, tehát az általam előbb említett
  jó hangulat sokat fog számítani. Ha az emberek kedve idővel
  javul, akkor a vásárlási hajlandóság is javulni fog, hiszen a mos-
  tani bizonytalanság végett is csökkent a fogyasztás, nem csu-
  pán a pénztelenség miatt. Igaz a pénz hiánya a zsebekben
  nagyon mérvadó sajnos, de az a kb 20%-nyi ember aki azért
  nem vásárol mert spórol,/bizony vannak ilyenek is/ ekkora vásárlóerő esetleges felszabadulásával kicsit nőhet a gazdaság, és a befolyt adók összege az állam irányába. Ez a kereskedőknek is jó hír lehet, meg utána a munkavállalóknak is. Ezt a jelenséget nevezik gazdasági motornak, körforgásnak.”
 • 10. ungi 2010. január 31. 21:57
  „Aha! Ha ertelmesen nem tudsz, duzzogva nem kell hozzaszolni! Vagy netan megsertett valaki az önerzetedben? Miert vagyunk mi mindjart szarjankok? Meg mocskos komcsik! Magatol ertetödik, hogy amit az alkotmanybirosag elutasit, attol nem kell senkit megvedeni, mert nem is lesz bevezetve. Engem különben sem erintett, mert nincs 30 millas hazam. Nem vagyok sem MSZP, sem Fidesz, sem Jobbik parti, csak realisan latom a dolgokat. Tudod, en mar egyiknek sem hiszek, es nem vagyok hajlando embertarsaimmal összeveszni azon, hogy melyik mit hazudik, es mit iger! Itt nem csak a politikai elitnek, hanem az embereknek is sokat kellene valtozni. Aztan majd valamikor, valami csoda folytan csak jönne egy kicsit jobb vilag. Mert itt mar csak a csoda segithet, es nem a Fidesz, nem az Mszp, es nem a Jobbik. Igerni en is tudok! A különbseg csak az, hogy amit en igerek, azt be is tartom!”
 • 9. miracle 2010. január 31. 21:25
  „AHA
  fidesz jövőkép program 2009:
  "...egyik oldalon csökkenteni kellene a munkára rakodó közterheket (például tb-járulék) és a jövedelemtípusú adókat, a másik oldalon viszont emelni kellene a vagyoni és forgalmi típusú adókat."
  Persze, ha ezt a másik találja ki, azonnal a szokásos fidesz-taktika: amit az ellen mond, az mindig rossz.”
 • 8. Primax 2010. január 31. 20:31
  „Köszönöm , engem a FIDESZ ne védjen meg semmitől.
  Elég volt ´98-tól négy éven át...
  Egyébként : az ingatlanadó "be lesz vezetve" előbb-utóbb.
  Ugyanúgy , mint a vizitdíj. Csak legyen meg a hőn áhított hatalom...
  A narancsosok most fűt-fát ígérnek, hatodszorra már le szeretnék győzni a szocikat.”
 • 7. t-a-ibi 2010. január 31. 20:06
  „Azért nem mindenki komcsi, kijelentem utálom őket.

  Dehogy ez a cs.......fityeszes nem normális az biztos.
  Ami nincs azt miért kell megvédeni?
  Egyébként ennyire jól fizet a párt-tagság, talán mindenki érintett benne?
  De még a kizárt Mádi által mondott, nagyobb összegű vagyon utáni adó ennyire kiverje a biztosítékot.
  Na ezen már érdemes elgondolkodni a szavazóknak, -kit is akar képviselni a jelenlegi állellenzéki bagázs?

  Nincs mese ezek sem különbek a többi parlamenti pártnál.
  Egyedül a Jobbik az aki a szavazóit fogja képviselni! - és nem a rablókat.”
 • 6. AHA 2010. január 31. 19:17
  „moderálva”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az országos lista első 15 helyezettjéről döntött az LMP

Az országgyűlési választásokra készülve a párt országos listájának első 15 helyéről döntött kétnapos… Tovább olvasom