Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Ünnepi műsor a Magyar Kultúra Napján

Január 22-én a Magyar Kultúra Napján, délután kettő órakor tartotta közös ünnepi műsorát Győr–Moson–Sopron Megye Önkormányzata és a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ.

A megnyitó előtt, Popper Ferenc adta elő nemzeti himnuszunkat, majd a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola két tanulója, Völner Eszter ének és Mészáros Mátyás ütő – gardon hangszerét hallhatták , akik gimesi népdalcsokrot adtak elő.

Ezt követően Horváth Ildikó mondott bevezetőt a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Horváth Ildikó elmondta, hogy nagyon fontos ez a nap, mert legalább egy évben egy alkalommal a magyar kultúra egészére próbálunk odafigyelni. Fontos azért is, mert rendezvények sorai emlékeztetnek bennünket évezredek gyökereire, hagyományaira, a nemzeti kultúránkra. Ez a nap azért is kivételes, mert felhívja figyelmünket azokra az értékekre, amelyeket az évszázadok forgásaival meg tudtunk őrizni, és amelyeket a magunkénak vallunk.Horváth Ildikót követően Kara Ákos, a Győr – Moson Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke szólt az ünneplőkhöz. Beszédének legfontosabb része volt, amikor a kultúrát próbálta megfogalmazni:"A kultúra mindig az élni akarás, a hit és a remény forrása, amely életben tartja a nemzetet" – mondta Kara Ákos.A műsort ezután elismerések, kitüntetések átadása követte. Az idei évben a Győr – Moson – Sopron Megye Szolgálatáért díj kulturális tagozatának kitüntetettjei: Horváth Ferencné, Nagy Anikó, Nagy Jolán, Simon Andrásné és Vitéz Vilmos voltak.

A kitüntetések után, népi énekekkel, versekkel és néptánccal fejezték be az ünnepi műsort.

Gulyás Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VII. Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál

Csütörtök délután öt órakor tartották a Petőfi Sándor Városi Művelődési Központban azt a kiállítás-… Tovább olvasom