Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Meghatározza a jövőt - Elkészült a Fő teret elkerülő út

Pápa - Operatív program keretében százhetvenmillió forint támogatásban részesítette a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács a város Fő terét elkerülő útszakasz háromszázmillióba kerülő építését.

A létesítmény átadását szombaton tartották. Nehéz feladatot kapott az építő Boroszlán Zrt. a város képviselő-testületétől: két hónap alatt kellett megépíteniük a Tókert utca-Szabadság utca-Gróf úti elkerülő szakaszt.

Ez az egyik legendás pápai épület, a "tiszti klub" lebontását, két körforgalom és egy forgalmi csomópont megépítését is jelentette - fogalmazott Vörös László, a kivitelező zrt. vezérigazgatója, a létesítmény átadója a szombati ünnepségen.

A munkát nem várt problémák is befolyásolták: kiderült, hogy a buszpályaudvar környékének altalaja, illetve a csapadékvíz-elvezető csatornák állapota nem felel meg a kívánalmaknak. Mindezek ellenére a hétvégente is dolgozó, mintegy százötven alkalmazott kiváló és gyors munkát végzett.

A felújított útszakasz hossza 757 folyóméter, területe 5501 négyzetméter. A munkálatok során 3974 négyzetméter járda, 763 négyzetméternyi parkoló, 132 négyzetméter buszöböl készült el. Az útszegély hossza 2953 folyóméter. Az út mellett 21 darab új lámpaoszlopot, ezeken 31 lámpatestet helyeztek el.A létesítményt a városlakók nevében dr. Kovács Zoltán polgármester vette át, aki beszédében az átgondolt városfejlesztés jövőt meghatározó elemeiről szólt. A belváros, a Fő tér megújításának első eleme volt az elkerülő út megépítése, hiszen a belváros korlátozott forgalmának bevezetését követően ez az új útszakasz válik a fő közlekedési tengellyé.

A város polgármestere köszönetet mondott a döntéshozóknak, a munkásoknak és vezetőiknek a munkáért, a környéken lakóknak pedig türelmükért.

Az építők közül ketten: Szeder János és Varga István emléklapot kaptak kiváló munkájukért.

Az átadással egy időben megváltozott az eddigi forgalmi rend: a Böröczky-dombon, Tókert utcán közlekedők ezentúl elsőbbséget élveznek a Fő tér felől, illetve a tér irányába közlekedőkkel szemben.

A balesetek elkerülése érdekében elengedhetetlen, hogy a változást az eddig védett útvonalon közlekedők vegyék figyelembe.

Forrás:naplo-online

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt zötykölünk mi: út Pinnyedre - fotóval

Tudósítónk fotója szerint a Pinnyédre vezető út sem tartózik a legjobbak közé. Tovább olvasom