Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Korlátozás, gazzal benőtt tábla az 1-es főúton Abdánál - fotó

Szalagkorlátot cserélnek, viszont a sebességkorlátozást addig nem vonják vissza, amíg nem készülnek el - írta a közút.
 

˝Az európai uniós forrásból finanszírozott közlekedésbiztonsági 
beavatkozások részeként a közel 6100 kilométer hosszú országos főúthálózaton 255 kilométer  összhosszúságban cserélünk vagy helyezünk ki közúti vezetőkorlátokat.

A cserék célja a balesetek során megsérült, korrodált és nem megfelelő 
visszatartási fokozatú korlátok megújítása, a kihelyezésekkel pedig az egyes helyeken   (veszélyes útkanyarulatok, magas töltések) még hiányzó szakaszok pótlása.

A cserék előkészítése során a korlátot az egyes szakaszokon eltávolítjuk, kiszedjük a korlát-tartó oszlopokat, szükség esetén azok helyét(amennyiben az oszlopok betonozottak) visszatöltjük és visszatömörítjük.
Ezt követőn a padkán a füvet lekaszáljuk és szükség esetén a felmagasodott útpadkát lenyessük.

Ezen bontási feladatokat az 1-es főút Abda és Győr közötti szakaszán  megkezdtük, tfőn is dolgoztak itt szakembereink.

A fűben ,,elhagyott" korlát-elemek műszak végéig vannak csak ott, minden munkanap végén beszállítjuk azokat az illetékes mérnökségünkre.  Mindezeket forgalomkorlátozás mellett végezzük, az erre vonatkozó előírások szerint.

Amennyiben az aktuális munkafázis megkívánja (pl. egy teljes sáv 
lezárása esetén), akkor a jelzőtáblák mellett kézi forgalomirányítókkal vagy jelzőlámpával szabályozzuk a kétirányú forgalmat. Az Abda előtti útszakaszon a sok útcsatlakozás miatt jelentős számú korlátozó táblát kellett kihelyeznünk és ilyen esetben sokszor  nehézséget jelent, hogy egy-egy táblát hol,melyik oszlopra helyezzenek el a kollégáink. Ebből adódik az is, hogy jelen esetben két oszlopra 4-4 tábla került (a kiegészítő táblákat nem számítva). A kifogásolt  tábla-elhelyezést felülvizsgáljuk és lehetőség szerint módosítjuk.

A hiányzó korlátszakaszok miatt a sebességkorlátozást a munkába fogott szakaszokon fenntartjuk, a padkára húzódás veszélyessége miatt
az ott elhelyezett sávos táblákat pedig továbbra alkalmazzuk.

A vezetőkorlát-oszlopok telepítését a Komáromi autópálya mérnökségünk  végzi. Az ő feladatuk az autópályán balesetben megsérült korlátok  javítása és cseréje is, ez esetenként prioritást kell hogy élvezzen.

A karbantartási munkáink során korlátozott útszakaszokon
kérjük a közlekedők szíves türelmét és megértését - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető.


Előzmények:

Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kisalfold.hu facebook oldalán a következőket közölte:

"Ezen a szakaszon, mint a megyében más helyszíneken is - például 14-es főút - szalagkorlát cserék zajlanak. Ennek része, hogy a régieket le kell szerelni, ennek nyomait láthatta az olvasó. Viszont míg hiányoznak a korlátok, addig annak hiányát jeleznünk kell, munkavégzési időn kívül is, így a sebességkorlátozást addig nem is vonjuk vissza, míg nem készülnek el teljes mértékben a cserék. A szalagkorlát csere egyébként nagyon időigényes, viszont annál kevésbé látványos tevékenység."

Korábban - "Az 1-es számú főúton már a múlt hét óta sebesség korlátozásokra, jelzőlámpás forgalomirányításra vonatkozó jelzéseket helyeztek ki Abda és a 85-ös számú főút közötti szakaszán. Az út mellett kihelyezett táblákat már a felnövő fű és egyéb növényzet is benőtte, de munkavégzés nincs. A magas fűben elhagyott és leszerelt szalagkorlátok már alig látszanak, balesetveszélyesek. Munkavégzés nincs, de forgalomkorlátozás van, nem is akármilyen, mivel egy oszlopra már a megengedettnél is több táblát helyeztek ki.

Meddig kell még várni a megfelelő munkavégzésre és a megfelelő jelzések biztosítására? Az idegenforgalmi szezonban kiemelten balesetveszélyes lehet az ilyen elhanyagolt út menti munkaterület és ennek a nem megfelelő jelzése" - írta beszámolójában olvasónk.

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lámpaoszlop dőlt a kerékpárútra Győrben - fotók

A Kandó Kálmán úton már reggel jártak az E.ON szerelői, úgy hagyták ott a helyszínt, hogy ne legyen… Tovább olvasom