Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Hálaadás és emlékezés Wass Albertre a Tápszentmiklósi Református Templomban

A Nemzetközi Szentgyörgy Lovagrend Győr-Moson-Sopron megyei priorátusa és a Tápszentmiklósi Református Egyházközség összefogásával valósult meg a Tápszentmiklósi Református Templomban megtartott Wass Albert emlékest.

Az egybegyűlt közönségnek vitéz, lovag Albert András tápszentmiklósi református lelkipásztor tartott áhítatot református szertartás szerint.

Ezután köszöntötte lovag Balla Miklóst Magyarország nagypriorját, dáma Dr. Sebestyén Ágotát Győr-Moson-Sopron megyei priort, vitéz Polgár Sándor urat és Tóth András egyházmegyei lelkészi főjegyzőt és az egybegyűlteket.

Legyen meg a Te akaratod, Uram. /De alázatos szívvel megkérlek nagyon: legyen már egyszer/a Te akaratod jó a magyarnak, áldás, békesség,
szabadság, öröm!
(Wass Albert)
Pataki András tartott rövid bevezetőt Wass Albert életpályájáról és munkásságának fontosságáról. A előadás után Wass Albert verseiből, regény részleteiből tolmácsoltak Ács Tamás és Papp Attila előadók. A közönséget magával ragadó egy órás műsornak fergeteges sikere volt. Szűnni nem akaró tapssal köszönték meg a két fiatal színművész csodálatos előadását. Albert András megköszönte a csodálatos előadást és a következő gondolatokkal zárta az estet: „Jöhet vihar és sodorhat erős ár bennünket de, ha Istenben bízzunk Wass Alberthez hasonlóan senki és semmi nem tud legyőzni.

Galéria! Fotók: Polgár Sándor


Wass Albertet elűzték szülőföldjéről, de emberi nagyságától és magyarságától senki és semmi nem tudta megfosztani őt. Mindez azért lehetett így, mert Wass Albert az Úr Istennel volt mindig. Legyen áldott emléke előttünk." Az est a Nemzeti Fohásszal és a Székely Himnusszal zárult. Legyen mindezért Istené a dicsőség miénk a hála.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri Nemzetőrség állománygyűlést tartott

A Győri Nemzetőrség október 22-én állománygyűlést tartott. Megemlékeztek október 23-ról, majd… Tovább olvasom