Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Fogyatékosok a mesebeli ˝csodák˝ napján

Október 12-én az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron megyei Egyesülete kirándulást szervezett 30 fő értelmi fogyatékossággal élő gyermek és kísérőik részére.
Izgalommal vágtunk neki kalandos napunknak, amelynek első állomása a veresegyházi Medveotthon volt. Utunk során sérültjeink kísérőikkel beszélgetve, megosztották egymás között a programmal kapcsolatos elképzelésüket. A Medveotthon kapuját átlépve a csoport teóriája mesebeli pillanatokká szőtte magát. A parkban egy olyan nagy terület tárult elénk, ahol közel 40 medve éli mindennapjait.

Sérültjeink meglepődve fogadták a medvék közelségét, és a lehetőséget az édesszájúak mézzel való megetetésére. A bátortalanságukat legyőzve, nagy örömmel kínálták óriás fakanálon számukra a mézet. Vidáman konstatáltuk, hogy Micimackóhoz hasonlóan a park mackói is szeretik a mézet, „…És ez nem csak afféle szerény vélemény, hanem határozottan állítom, hogy tény, tény, tény.". Némi félelemmel, de annál nagyobb kíváncsisággal figyeltük meg a medvék összeszólalkozását, ami hangos morgással párosult. A szuvenírek beszerzését követően egy csoportképen örökítettük meg látogatásunkat.A napsütéses napunk további részét a Csodák Palotájában töltöttük; ahol érdekes, de egyben szórakoztató játékokat próbálhattunk ki. Az Öveges teremben a kiállításon szerzett tapasztalatainkat mélyíthettük el egy nagyszerű előadás keretében, amelynek címe A mechanika volt. Bepillantást nyerhettünk a kémiai és fizikai kísérletek világába, amelyet gyermekek és kísérőik is ámulattal néztek.

Hazafelé tartva, boldogan osztották meg élményeiket egymás között sérültjeink. A beszámolókat hallgatva; örömmel töltött el bennünket; hogy a résztvevő fogyatékos gyermekeknek vidám, emlékezetes napot szerezhettünk.
Éri Petra, a program szervezője

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így parkolunk Mosonmagyóváron - nézze meg Ön is!

Így lehet "csak" végigmenni Mosonmagyaróváron a járdán. Önnek mi a véleménye? Tovább olvasom