Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

Felejthetetlen téli napok Liechtensteinben

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Téti Csoportja lehetőséget kapott, hogy Liechtensteinben tölthessen 3 hetet januárban, 16 kisgyermekkel és 4 felnőtt kísérővel a gyermekparadicsomban.

Felejthetetlen volt számunkra, reméljük, hogy a gyerekekben is nagyon sok élmény megmarad. Maga a vonat, az éjszakai utazás, a havas hegyek-völgyek rajzolata a sötétségben. A megérkezés pillanata, vendéglátóin kedvessége, a hihetetlen mennyiségű játék látványa. Meglepetések végtelen sorozata kápráztatott el bennünket.

Számtalanszor a könnyeink között örültünk a kicsik boldogságának. Névre szóló nagy táska, benne, ami van, az tényleg mind az övék. A hercegnő közvetlensége, mindenkinek nagyon tetszett. A kastély hatalmas falai, a fővárosi utcáról nézve a hegy oldalában elérhetetlennek tűnt, aztán már ott is voltunk bent, vendégségben. Nagy tiszteletet érdemel ez a csodás dolog, amely már évtizedek óta támogatja rászoruló gyermekek családját azzal, hogy vendégül látják a gyermekeket. Ott minden a gyermekekért történik, körülöttük forog.

Nagyon szerencsések azok, akik ott lakhattak Schaanban 3 hétig, és a házból kilépve, 1O m-re, egy 35o m-es szánkópályán találták magukat. Belekóstolhattak a heti 1 óra uszodai vagy éppen a legmodernebb tornatermi oktatásba. Sétálhattak a Rajna mentén Liechtensteinben majd a hídon átkelve a svájci oldalon vissza. Órákig tartó gyaloglás a hóesésben, de senki nem volt fáradt, nem fázott, csak gyűjthette az újabb élményeket.

A malbuni havasokat, biztos nem felejtik el, mert nálunk ilyen magas hegyeket nem láthatnak. A tv nem hiányzott egyszer sem. Annyi mindennel el tudták magukat foglalni, hogy még azon sem volt vita, ki mivel játsszon, mert annyi minden jó adatott ebben a három hétben.

Hálás köszönetünk mind azoknak, akik lehetővé tették, hogy elmehessünk. Többek között, Dr.Báthyné Györgyinek, Bábiczky Péternek és a Liechtenstein-i vendéglátóinknak.

16 kisgyermek és a négy kísérő nevében: B.Nagy Éva Téti csoport vezetője
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ide kellene körforgalom Győrben - ˝látványterv˝

A Kodály Zoltán út és Földes Gábor út kereszteződésében már régóta kellene egy körforgalom - írta… Tovább olvasom