Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Csííííz! Megint Google Street View Sopronban - fotók

Mindenki mosolyogjon, itt van a Google Street View autója Sopronban! - írta korábban tudósítónk. Ezúttal egy másik olvasónk kapta lencsevégre a google-autót.

November 15.

A Csengery utca és az Arany János utca kereszteződésében is ˝elcsípték˝ az autót.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító
Fotó: TudósítóA Széchenyi téren fotózott kedden Sopronban a Google térképes autója.

Fotó: B.Zoltán
Fotó: B.Zoltán

November 9.

A mi kis utcánkban (Kanizsai tér) még a fa alá is bement - nem tudtam,hogy ilyen alaposak. Némi faágtördelés árán ki is tudott jönni alóla :) - írta tudósítónk.

Fotó: Tudósító - Rumpf Barnabás
Fotó: Tudósító - Rumpf Barnabás
 
Fényképezhet Magyarországon a Google Street View

MTI

Az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint fényképezhetnek a Google Street View autói Magyarországon, a személyes adatok védelmét garantáló feltételek teljesítése mellett. Jóri András kiemelte: garanciális jelentőségű, hogy a személyes adatoknak minősülő információkat tartalmazó felvételek a projekt egyetlen fázisában sem kerülhetnek nyilvánosságra. Az eredeti adatokon szereplő képmásokat, rendszámokat mielőbb el kell homályosítani.

A nyers adatokat a lehető legkorábban meg kell semmisíteni, a lakosságot előzetesen, legalább egy héttel a felvételek elkészítése előtt tájékoztatni kell a fényképezésről - sorolta az adatrögzítés felvételeit az ombudsman, rámutatva arra: a ingatlantulajdonosok kérésére el kell homályosítani a felvételen az érintett épületeket, ingatlanokat.

"A magasan elhelyezett kamerával történő fényképezés nem fogadható el, a lencséket úgy kell elhelyezni, hogy a virtuális látótér a magánterületekre ne adjon szélesebb körű betekintést, mint amit a gyalogos járókelő lát" - tartalmazza Jóri András állásfoglalása.

A közlemény kitért arra, hogy bár a Google nem kíván személyes adatokat rögzíteni, mégis gyűjti azokat, kiváló felbontású felvételein ugyanis az emberek felismerhetőek, a járművek rendszámai jól láthatóak. Az adatvédelmi biztos szerint az informatikai cég céljai legitimnek tekinthetőek: a térképszolgáltatásokhoz felhasználandó alapadatbázis kialakítása, a Google Street View szolgáltatás nyújtása.

Jóri András 2009 májusában indított vizsgálatot a Google Street View szolgáltatásához kapcsolódó adatkezelésével kapcsolatban, annak tisztázására, hogy mi a felvételkészítés jogalapja, és az érintettek miként érvényesíthetik hozzájárulási, tájékoztatáshoz való és tiltakozási jogukat. Ezt követően a cég felfüggesztette a fényképezést Magyarországon, és együttműködést kezdeményezett az adatvédelmi biztos irodájával.

A szakmai egyeztetések eredményeképpen olyan megoldás született, amely biztosítja, hogy a Google az európai adatvédelmi jog figyelembevételével nyújtsa szolgáltatásait Magyarországon - tartalmazza az ombudsman közleménye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nép utca és 1-es főút csomópont - Ijesztő a lehajtás közvilágítás nélkül

Nehéz megtalálni a sötétben, hogy hol van a győri Nép utca torkolata, hol vannak a sötétben a Nép… Tovább olvasom