Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Csapatzászlókat szenteltek a Káptalandombon

A Magyar Nemzetőrség Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége új csapatzászlóit szentelték fel szombaton Győrben.

2011. május 28-án, szombaton Győrben, a Káptalandombon, a Nagyboldogasszonyról elnevezett Bazilikában szentmise keretében sor került a Magyar Nemzetőrség Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége új csapatzászlóinak a felszentelésére, egyben a sárvári születésű Török István, Győr koncepciós perben ártatlanul elítélt és 1958-ban, 28 éves korában kivégzett mártír 1956-os nemzetőr parancsnoka nevének a felvételére a család engedélye alapján.

Fotók: Polgár Sándor (olvasó-tudósító)


A csapatzászlókra a ceremónia keretében önkormányzatok, fegyveres testületek, lovagrendek, 56-os hagyományápoló civil szervezetek és a Török-család az elismerésüket, támogatásukat kifejező emlékszalagokat kötöttek fel. A szalagok között volt a Prof. Dr. Király Béla vezérezredes, a Magyar Nemzetőrség Történelmi Főparancsnoka által a Szövetség részére 3 évvel ezelőtt adományozott és kézjegyével hitelesített emlékszalag is.

A szentmisét Főtisztelendő Dr. Galavits József városplébános atya celebrálta, aki a szentmise keretében megáldotta a csapatzászlókat. A zászlóanya feladatát Török István húga, Polgár Lászlóné Török Rozália asszony látta el. Laudációt mondott vitéz Büki Lajos, Török István harcostársa.

Magyar Nemzetőrség „Török István" Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perlakyak találkozója Balatonszárszón

Az 500 éves a szili katolikus Perlaky familia második találkozóját Balatonszárszón tartotta. Tovább olvasom