Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Azok a fránya levelek a győri temetőkben - olvasónk fotói

Újabb olvasónk találkozott avarral a temetőben. Ön mit tapasztalt? Volt falevélinvázió?
Döntsön az olvasó - Olvasóink véleménye a falevélinvázióról

˝A hozzátartozónk sírja elé nem, csak mellé tudtunk beállni megemlékezni a győri köztemetőben. A térdig érő falevelekből álló kupacot dédszüleim sírja elé gyűjtötték össze - írta olvasónk. Hozzátette, amikor panasszal akartak élni, azt a választ kapták, hogy "örüljenek, ha karácsonyra elviszik".


Fotó: olvasó
Fotó: Olvasó

A kisalfold.hu facebook oldalán írta olvasónk: "Bokáig gázoltunk benne nov. 1-én."

Korábban írta olvasónk

Írja meg, Ön mit tapasztlat levél ügyben a temetőkben. Mondja el véleményét a hozzászólások között vagy küldje ide: tudosito@kisalfold.hu
Olvasónk is készített néhány fotót édesapja sírja körül, s ahogy írja: "lám ott az úton a levélkupac két fotón is látszik, nem úgy ahogy a keddi cikkben a tisztelt Győr-Szol munkatársat idézve, "Az utak és a közlekedő útvonalak jól járhatóak voltak."

Majd olvasónk hozzátette: "Egyébként nem csodálkozom kis országunkban rendkívülinek számít, ha télen esik a hó, ha tavasszal jön az ár, s most újabb rendkívüli eseménnyel gazdagodhatunk: a rendkívűli lombhullással ősszel."

Olvasónk fotói
Olvasónk fotóiOlvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. boy2000 2013. november 08. 11:34
  „Pofátlanság ahogy kinéznek a temetők!!!Régen szépen rendbe tartották!!!”
 • 43. néző69 2013. november 07. 14:03
  „A falevelek még hagyján,mert ősz van, de a szemétgyüjtöket több hónapja nem üriteteték ki azért azt illett volna.Nem a hülye dumával jönni,hogy hallotak napja előtt üriteték, gondolom lehet,hogy igaz csak ez tavaly volt.Azt nem értem,hogy a Győr-szol miért atta ki alválalkozonak,talán nincsrá ember? Lenne javaslatom!”
 • 42. Mankapunka 2013. november 07. 11:22
  „Még ekkora problémát, hogy a sír mellé kellett állni, és nem elé. Felháborító kérem, évente egyszer megy ki oda, és akkor sem tud átnézni felette.

  Miben fogadunk, hogy akiket a falevelek így zavarnak, na azok, akik egy földön fekvő miatt átmennek a másik oldalra, mert nem fogják a kezüket összepiszkolni?”
 • 41. tomas 2013. november 06. 18:53
  „1/ Igen ősz van.Potyognak a levelek,hiába takarítják akkor is esni fog amíg teljes kopasz nem lesz a fa.Tanultuk az iskolában. 2/ Minden sírhoz 30cm tartozik amit megvett.Ha mindenki ott is eltakarítaná a levelet nem nézne így ki a temető.A leveleket pedig nem kupocban ott hagyni hanem a tárolóba tenni.Vannak kivételek-ők tudják hogy kell gondozni egy sírt." NEM A SZŐNYEG ALÁ KELL SÖPÖRNI A KOSZT" El lehet gondolkodni rajta. A látogatók is tegyenek valamit a szebbé tételért.”
 • 40. Mankapunka 2013. november 06. 11:46
  „Treszka

  Magadraismertél a kis ócska telefonoddal. Látod, gonzo leszólja a többi embert már, pedig régen tartózkodott az ilyen hangvételű írásoktól. Úgy látszik, idővel minden kiderül.”
 • 39. gonzo 2013. november 06. 09:12
  „38.Treszka,ezek,akik itt lotyognak minden cikknél lotyognak,egyszerű íráskényszerük van plusz otthon nincs kihez szólniuk valószínűleg,hát munka után(már akinek van) benyomják a power-gombot aztán lefekvésig írogatnak.Meg lehet nézni,a hozászólások ideje rögzített.

  Az említett köztemető környékén sem jártak valószínűleg,azért támadják a hozzászólókat.Meg amúgy azért,mert nincs más dolguk.

  A falevelekkel senkinek semmi gondja,a vöröses levélszőnyeg megszépíti a tájat,hangulatossá teszi-még a temetőt is.Viszont itt nem erről volt szó.Ocsmány kupacok és csordultig telt gyűjtőedények mindenhol-eddig ez nem így volt,ezért a háborgás.Persze erről nekik fogalmuk sincs.Csak írnak.írnak,fanyalognak,támadnak,személyeskednek.Mert ők ilyenek.Így élik az életüket,ilyenek itt is.Aki hét közben rondán ír,az hétvégén sem fog szépen írni-mondja egyik barátom apja bölcsen.”
 • 38. Treszka 2013. november 06. 07:14
  „Sok a semmitmondó hozzászólás. Egyesek kényszert éreznek, hogy lotyogjanak. Ha kell, ha nem. Ilyen témánál a technikáról, kameráról stb. írni?
  Teljes mértékben azonosulok soppert (13) mondanivalójával. Mindenszentekkor ilyen rendezetlen a köztemető még egyetlen évben sem volt. 2 héttel korábban a sirok mellé feltornyozták a levélkupacokat, szemetet, ami ugyanúgy ottmaradt. Magyarázhatja a Győr-Szol. a bizonyítványát: "munkatársaink, valamint megbizott vállalkozók takarították a győri köztemetők területét az ünnep előtt." Na de hogyan? És mikor?
  Közben a győri Önkormányzat mindent rendben talál? Saját cég a Győr-Szol.”
 • 37. Mankapunka 2013. november 06. 00:33
  „Látod Legs, itt mi vagyunk a bolondok, akik megbámulnak egy csillagot, és nem az apró faleveleken csámcsog unalmában.”
 • 36. rubeola 2013. november 05. 21:15
  „Na és a rengeteg közhasznú, meg győr-szolos, meg munkanélküli mi a jó rossebet csinál? Vakarózik? Azért is fizetnek nekik? Ahol csak két fa is van a városban, mindenhol ott a falevél tavaszig. A múlt héten hétvégére összegereblyézték a faleveleket Marcal II. egyik parkos részén, péntek, szombat, vasárnap ott hagyták, a szél szétfújta, stb.........Hozzáértés magasiskolája. Ez nem fanyalgás, hanem ha már horibilis szemétdíjat fizetünk, legalább legyen eltakarítva, aminek a nem ott a helye.”
 • 35. Zöld_Mező 2013. november 05. 21:05
  „érdekes tömm milliárd éve ez a szokás >>> ősszel hullanak a levelek

  Ez nem csoda, hanem meg kell szokni.”
 • 34. Legs 2013. november 05. 20:47
  „Kedves tudósító.Tudod az ősz már csak ilyen.Lehullanak a falevelek, tükrözve az elmúlást.Azért nincs például halottak napja tavasszal,vagy nyáron.Hülyén nézne ki.mint ahogy te is aki felháborodik a hulló faleveleken.Ez a dolguk.Éltek,,elmentek.Akár csak szüleink.Hogy te azon aggódsz,hogy csúszós?Az öregek nem aggódnak,tudják ,hogy az.A gyerekek sem aggódnak csak élvezik az avar mélységét.Te vagy itt az egyetlen aki fanyalog.Sajnos az ilyenekből 12 egy tucat.A faleveleken vinnyogsz,de a szemetedet valószínűleg vidáman eldobod a belvárosban.Ne fanyalogj.Temetőbe mentél nem steril szobába.”
 • 33. Legs 2013. november 05. 20:04
  „31. csak1 2013.11.05. 19:40

  nincs.”
 • 32. sx486 2013. november 05. 20:02
  „A temető most lett azzá, ami.
  Az elmúlás ünnepe.
  A levél tette igazán dekoratívvá.
  Ez nem színház hogy szőnyegen menjünk be a főbejáraton!”
 • 31. csak1 2013. november 05. 19:40
  „29.
  Lehet jobb is, hogy nem volt Kisalföld... csak a szemetet írja már... vagy van itt értelmes téma is?”
 • 30. csakvirag 2013. november 05. 19:24
  „Mégis, mi ez a gyűlölködés? Akik - sajnos - nagyon fájdalmasan érintettek vagyunk, ott voltunk, takarítottunk, és egyetlen szóval nem reklamáltunk. Az őszi időjárás a természet része, eszembe sem jutott ezzel törődni!
  Az ég óvjon mindenkit attól, hogy megtudja mit jelent, ha ODA KELL MENNED!!!”
 • 29. Legs 2013. november 05. 19:22
  „Falevelek ,temetők már akkor is voltak,amikor a tudósító apja még a csalánt öntözte a tudósítóval.Sőt Kisalföld se volt még akkor!”
 • 28. csikar 2013. november 05. 19:09
  „A falevelek ott voltak, de a WC-ben nincs villany és csap. (Nádorváros, új ravatalozó.)”
 • 27. csak1 2013. november 05. 19:02
  „Ez ugye nem komoly???????????? Úristen.... ilyen cikket feltenni ide... szemét. Mit csináljon az a sok falevél? Másszon el saját maga??? Gondolkodj ember... természet... hallottál róla??????????????”
 • 26. sx486 2013. november 05. 18:22
  „Nem reklamálni kell!
  Senkinek nincs megtiltva hogy összetakarítsa.
  ( Vagy a saját emlékhelye környékét )
  Másokéhoz meg semmi köze.
  A természet pedig végezze a dolgát, és ezt türelemmel kell viselni.
  Megnézném hogy akik ugatnak, rendben tartják-e a saját házuk táját.
  Ami az útvonalakat illeti, ( Ennél nagyobb gondunk ne legyen ) Vagy itt már mindenki tápos?”
 • 25. Legs 2013. november 05. 17:28
  „21. Mankapunka 2013.11.05. 16:11

  Nem asz a bolond ki megbámul egy csillagot...”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért nem tisztították meg a sírkerteket?

Sok látogatót zavart a bokáig érő avar. Tovább olvasom