Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Agyagosszergényi diákok tanulmányi kirándulása

Az agyagosszergényi tagiskola alsós diákjai Győrben és Pannonhalmán tettek tanulmányi kirándulást.


A Babos J. Térségi Ált. Iskola Agyagosszergényi Tagiskolájának alsó tagozatos kisdiákjai a pedagógusok vezetésével tanév végi tanulmányi kiránduláson vettek részt, melynek úti célja Pannonhalma és Győr nevezetességeinek, történelmi múltjának, kulturális értékeinek, a táj felszínének, domborzatának megismerése volt a tananyaghoz kapcsolódva.

A Pannonhalmi Apátság diák idegenvezetőjének lenyűgöző tájékoztatása és az épületegyüttes megtekintése után Győr belvárosába vezetett az utunk, ahol a Püspökvár és a Székesegyház környékét, valamint a folyók találkozását csodálhattuk meg.

Megismerkedtek tanulóink a Vaskakas történetével és egy gyermekközpontú múzeumi órán vehettek részt, melynek keretében Kovács Margit állandó kiállításában gyönyörködhettünk. Az elmaradhatatlan fagyizást is beépítettük programunkba. A komolyabb programokat követően az Ugriparkba látogattunk el, ahol a gyerekek önfeledten játszhattak, mászhattak, csúszdázhattak.Ezt követően az ETO-Parkban levő Dínó-kiállítást tekintettük meg, ahol különleges élményben lehetett részünk, hiszen a könyvekből és a Jurassic Parkból ismert dinoszauruszok szinte megelevenedtek.

Itt lehetőség nyílt 3D-s tájékoztató film megtekintésére, amely visszarepített minket a múltba, ugyanakkor felhívta figyelmünket a környezetvédelem fontosságára, Földünk védelmére is. Még lovagolni (dínógolni) is lehetett, ha valakinek engedte a pénztárcája, miután apró emléktárgyat, vagy képeslapot vásárolt családtagjainak. Sajnos az Állatkertbe a kedvezőtlen időjárás miatt nem juthattunk el, de minden tanítványunknak sikerült felejthetetlen, tanulságos és izgalmas napot szereznünk.

Így kellemesen elfáradva tértünk haza az esti órákban. A kirándulás anyagi fedezetét egyrészt a szülők, másrészt a farsangi bálunk bevétele biztosított. Minden szempontból megérte! - írta a tantestület és a diákság nevében: Füziné Németh Rozália tagintézmény-vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy zsilipet alámosott az árvíz Győrben - fotókkal

Győrben a Kovalternál az egyik zsilipet alámosta az árvíz. Tovább olvasom