Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

A természetben is nagy károk keletkeztek...

Munkám révén sokat utazom. Kedvelem a kisebb forgalmú és falvakon, erdőkön átvezető hangulatos utakat. Régiónkban jól ismerem ezeket és a változásokat, mindig észreveszem. Látom, hogy az amúgy sem jó állapotú útjaink állaga, az idei igen hosszú és hideg tél következtében (is) már kritikán aluli.
A természetben is nagy károk keletkeztek. A két héttel ezelőtti vihar elképesztő rombolást végzett több helyen is. A Bakonyban kedvelt kirándulóhelyünkre, a Gerence völgyi út mentén már rá sem lehet ismerni. Bakonykoppány és Bakonybél közötti szakaszon, 20-30 as csoportokban dőltek ki a fák gyökerestől. Rengeteg törött, lógó ágú és a félig kidőlt fa a patakban és a tisztásokon is.

Erdészeti munkát, amivel ezeket a károkat enyhítenék, nem láttam.
Viszont látom az út mellet, hogy gyönyörű bükk rönkök vannak összerakva. Pápa környékén hatalmas szállítmányokkal frissen vágott fát hordanak az erdőkből. Zirc előtt (Akli felől) már egy egész erdőt kivágtak, itt is hatalmas megrakott kocsikkal találkozni.

Jó lenne tudni, hogy mi a célja az erdészetnek, csak a gyönyörű erdeink letarolása, vagy azért jut pénze ideje a kiránduló helyek rendbetételére is? Véleményem szerint, ha így marad, az rendkívül balesetveszélyes, különösen a gyerekekre. Itt tavasztól-őszig a családok olcsó és tartalmas kikapcsolódást, kiváló programokat tudtak szervezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marcalvárosi senkiföldje

Győr - Tudósítónk évek óta visszatérő problémára hívja fel a figyelmet: a Laja utcai posta mellett… Tovább olvasom