Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A nap tudósítói levele - Így lett edzőterem 20 ezer forintból Győrasszonyfán

Egy korhadt fapadlós, lomokkal teli helyiségből edzőtermet varázsoltak a győrasszonyfai polgárőr egyesület tagjai.Edzőterem 20 ezer forintból˝Korhadt fapadló, koszos és omladozó falak, lomokkal teli helyiség. Ez a látvány fogadott, amikor beléptem a polgárőr egyesületünk irodája melletti kihasználatlan terembe. Bíztam abban: rá tudom venni a kollégáimat, hogy ebből valami igazán jót csináljunk. Bár kételkedtek az eredményben, mégis segítettek. Elkezdtek körvonalazódni a fejemben az edzőterem képei. Ők tudták, mit akarok, én is tudtam, csak azt nem, hogy miként.

A polgárőr egyesületünk költségvetése - amit a megyei szövetségtől kapunk - éves szinten 274 000 forint. Idén ebből kell 20 emberrel működtetni az egyesületet, s ennyi pénzből csak nagyon szűkmarkúan lehet gazdálkodni. Pedig ötleteim - a pénzzel ellentétben - bőven vannak.

A tagok többsége már nem abba a korosztályba tartozik, amelyik Schwarzeneggert választja példaképnek: legfeljebb életéveik számában hasonlítanak rá. Néhány embert mégis sikerült meggyőznöm és elkezdődött a munka.

Felszedtük a korhadt fapadlót, kiűztük a helyiség élővilágát, majd elkezdtünk betonozni, glettelni, festeni. Szerencsére ez nem került semmibe. Igaz, jónéhányunknak megfájdult a háta, és mindenki kiürítette az otthoni cement-, festék-, glett- és egyéb építőanyag-készleteit.

Otthon már éppen panaszkodtam, hogy nincs pénzünk és nem tudjuk majd befejezni az edzőtermet, amikor valaki csengetett.

Kimentem a kapuba, és az a valaki a kezembe nyomott 5000 forintot. - Szeretnék hozzájárulni az edzőteremhez - mondta. Közben a Jóisten is üzenetet küldött nekünk a postással egy szórólapon: leárazás van! 20 000 forintért sikerült megvenni két pár kézi súlyzót és egy hosszú rudat súlyokkal.

Így lett edzőterem Győrasszonyfán

Úgy látszott, a Jóisten még mindig errefelé tekingetett, mert néhány nap múlva csörgött a telefon. Shihan Furkó Kálmán 7 danos karatemester, nyugalmazott ezredes, volt kiképzőm. Nyeltem egy nagyot, vigyázzba álltam a telefon végén, és felvettem.

˝Hogy áll az edzőterem? Meghívlak benneteket Veszprémbe. Lesz egy nagy nemzetközi karateverseny. Kaptok tőlem egy zsákot˝. Megkaptuk, megköszöntük.

A Jóisten már pár napja biztosan nem aludhatott, csak küldte a felszerelést: a helyi iskolából egy kombinált edzőgépet, szobakerékpárokat. Máshonnan linóleumot, ferde fekvenyomó padot , majd nem ferde fekvenyomó padot. Egy rudat súlyok nélkül. Ezek mind használtak, de jók. Este, amikor lefeküdtem, mindenkinek megköszöntem a holmikat, amiket kaptunk, majd megkértem a Jóistent, hogy még egy kicsit segítsen.

Most itt ülök és ezeket a sorokat írom. Nem titkolt szándékom, hogy a polgárőrség megbecsülését és színvonalát magasabbra emeljem, a sportokat kedvelőknek hasznos elfoglaltságot biztosítsak ezen a kis településen. Azt gondolom, hogy ezen a környéken egyedülálló kezdeményezésen keresztül meg tudom szólítani a fiatalabb korosztályt is.

A szobakerékpárokhoz igazi természetet képzeltem: a falon gyönyörű tájképpel és burjánzó növényekkel, lent műfűvel. Az ember mintha csak a természetben kerékpározna halk zeneszó mellett. Akár télen is.

Az edzőterem még csak félig kész, de már használható. Ötlet pedig még számtalan van.˝

Molnár Csaba elnök
Önkormányzati Polgárőrség, Győrasszonyfa


A tudósítást változtatás nélkül közöltük, 10 ezer forinttal honoráljuk - kisalfold.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri belváros csúfságai - Egy építészmérnök gyűjtése - fotók

Építészmérnök olvasónk hívta fel figyelmünket néhány győri köztéri alkotásra, amelyek szerinte már… Tovább olvasom