Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Megcsonkították Pinket, a barna pelikánt

Amerikai állatvédő szervezetek és magánszemélyek mintegy 2,23 millió forint nyomravezetői jutalmat tűztek ki a madár kegyetlen megcsonkítása ügyében.
Amerikai állatvédő szervezetek és magánszemélyek 10 ezer dollár (2,23 millió forint) nyomravezetői jutalmat tűztek ki egy kaliforniai barna pelikán kegyetlen megcsonkítása ügyében.

A lábán lévő csíkról Pinknek (Rózsaszín) nevezett gödénynek a kaliforniai Long Beachben még április közepén valaki hosszában elmetszette a csőre alatt húzódó torokzacskóját, amely a táplálkozásban segíti az ilyen madarakat.

Az állat napokig nem tudott enni, ezért előbb ideiglenesen kapcsokkal tűzték vissza a csőréhez a szabadon lógó torokzsákot, végül vasárnap egy háromórás műtéttel véglegesen visszavarrták azt.

A megcsonkított és mára vészesen lefogyott madárra még számos további helyreállító műtét és hosszú rehabilitációs kezelés vár.

Forrás: latimes.com
Forrás: latimes.com

A kegyetlen állatkínzás annyira felháborította a helyi állatvédő aktivistákat és a közvéleményt, hogy állatvédő szervezetek és magánszemélyek 10 ezer dollár nyomravezetői jutalmat dobtak össze.
"Torking vagyunk az ártatlan állatok elleni szörnyű támadásokkal, a közvélemény is nagyon csalódott. Nem tűrhetjük tovább az ilyen bűncselekményeket" - idézte a Los Angeles Times Jay Holcomb állatvédőt, az International Bird Rescue ügyvezetőjét, aki négy évtizede foglalkozik bajba került vadon élő állatok mentésével.

Az elkövetőt 15 ezer dollárig terjedő pénzbírsággal, sőt akár hat hónap börtönnel is sújthatják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzgyűrűvé változtatta a Hold a Napot - videó

A gyűrűs napfogyatkozás rendkívül rövid ideig, mindössze 49 másodpercig volt látható a déli… Tovább olvasom