Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Unga-bunga: Mennyit költött nőkre Berlusconi?

Elmarad Silvio Berlusconi keddre tervezett ügyészi meghallgatása. Az olasz miniszterelnök egyelőre nem válaszol arra, miért fizetett több mint 800 ezer eurót egy prostitúció miatt letartóztatott vállalkozónak.
Elmarad Silvio Berlusconi keddre tervezett ügyészi meghallgatása. Az olasz miniszterelnök egyelőre nem válaszol arra, miért fizetett több mint 800 ezer eurót egy prostitúció miatt letartóztatott vállalkozónak.

Több mint egy éven át havi 20 ezer eurót utalt át Gianpaolo Tarantininek az olasz kormányfő, miután korábban már egy összegben félmillió euróval segítette a dél-itáliai Bariból származó vállalkozót. Tarantinit zsarolás és prostitúció vádjával szeptember elsején tartóztatták le, és a vizsgálatot folytató nápolyi ügyészek szeptember 13-án a római kormánypalotában, ügyvéd jelenléte nélkül akarták meghallgatni Silvio Berlusconit mint a történtekről jól értesült személyt.

A találkozót azonban Berlusconi a hét végén lemondta arra hivatkozva, hogy kedden Strasbourgban az Európai Bizottság elnökével Jose Manuel Barrosóval találkozik. A halaszthatatlan kormányfői elfoglaltság miatt az ügyészi meghallgatást későbbi időpontra halasztották. Kivárjuk - reagált a nápolyi főügyész, Giovandomenico Lepore. A szűkszavú ügyészi nyilatkozatok és Tarantininek az olasz sajtóban annál bőségesebben közölt lehallgatott telefonbeszélgetései alapján ítélve a vállalkozó volt az a személy, aki nőket szállított Berlusconinak. Tarantini neve 2009 nyarán vált ismertté, amikor Patrizia DíAddario, "kísérő hölgy" mesélt a miniszterelnökkel töltött éjszakáiról. DíAddario kijelentéseit a Berlusconival rögzített telefonbeszélgetésekkel támasztotta alá, és Tarantinit nevezte meg a Berlusconi és az őt látogató nők közötti közvetítőként. Tarantinit Walter Lavitola, a LíAvanti! napilap főszerkesztője ajánlotta be Berlusconinak. Az ügyészségi vádirat szerint az újságíró intézte volna az összesen több mint nyolcszázezer eurós Berlusconi-Tarantini tranzakciót.

Tarantini tagad, azt hangoztatva, hogy anyagi nehézségei voltak, és ezért a miniszterelnök barátként segítette. Az eltűnt Lavitolát külföldön körözik. A LíEspresso című ellenzéki hetilapban megjelent augusztus 24-i telefonbeszélgetés szerint Lavitolának arra a kérdésére, hogy mit tegyen, visszatérjen-e Olaszországba tisztázni magát, Berlusconi azt válaszolta: maradjon ott, ahol van. A LíEspresso rekonstrukciója teljesen alaptalan - szögezte le a miniszterelnök ügyvédje, Niccolo Ghedini.

Az ügyészség viszont meghallgatta Berlusconi személyi titkárnőjét, Marinella Brambillát, aki elismerte, hogy készpénzt adott át Lavitolának és Tarantininek. Az is kiderült, hogy az utóbbi években Berlusconi fizette Tarantini római lakását és ügyvédjét. Kettőjük beszélgetéseinek fő témája az volt, kit vigyen Tarantini a kormánypalotába.

Az nem derült még ki, miért pont Tarantini volt a közvetítő, de a már ismert és mostanáig ismeretlen női nevekkel több százra duzzadt a miniszterelnöki partikon részt vevő hölgyek eddig is népes tábora. Közöttük van a nápolyi Noemi Letizia, aki Berlusconival ünnepelte tizennyolcadik születésnapját 2009 áprilisában. Berlusconi felesége, Veronica Lario ezután nyújtotta be válási kérvényt.

A marokkói származású Karima el Mahroug, más néven Szívtipró Ruby, 2010-ben vált ismertté, amikor kiskorúként lopásért letartóztatták és Berlusconitól kért segítséget. Ezt megelőzően, 2007-2008-ban készültek a Berlusconit szardíniai villájában fiatal hölgyekkel ábrázoló fényképek. A kormányfő ellen a kiskorú Ruby prostituálása miatt indított per októberben folytatódik a milánói bíróságon. Addig is a nápolyi ügyészség a Tarantininek fizetett pénzről kérdezné Berlusconit: Tarantini nőkapcsolatai miatt zsarolta őt, vagy más volt a kifizetések oka. Egyre megy - jegyezte meg a sajtó arra emlékeztetve, hogy ezt a technikát még a volt ügyész, Antonio Di Pietro alkalmazta a Tiszta Kezek vizsgálatsorozat idején.

A jól értesült személyek a meghallgatás végére vádlottakká léptek elő. Az olasz törvény tiltja az ötezer euró feletti készpénz-kifizetést. Berlusconit akár pénzmosással is megvádolhatják - írták az újságok emlékeztetve arra, hogy a harmincas évekbeli New York-i maffiafőnököt, Al Caponét is adócsalással tudták börtönbe juttatni. Januárban a Berlusconitól származó pénz ellenőrzését kérte az ellenzéki Demokrata Párt is, eredménytelenül, miután Ruby azt állította, hogy a kormányfővel való találkozásokért öt-tízezer eurót kapott készpénzben, és Berlusconi ötmilliót is ígért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két éves kora óta cigizik az indonéz kisfiú -videóval

Egy indonéziai kisgyerek két évesen már dohányzott, bár leszokott, de néha azzal zsarolja az… Tovább olvasom