Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Puskával lőtték le Marius zsiráfot a koppenhágai állatkertben - fotó, videó

Vajon miért az állatkertbe látogató gyerekek előtt trancsírozták szét a gondozók a zsiráfot? Sokkoló fotók.
Fotók Marius zsiráfról itt >>
A széles körű tiltakozás ellenére vasárnap végeztek a koppenhágai állatkert zsiráfállományának egy egészséges fiatal tagjával, hogy elkerüljék a beltenyészet kialakulását. Tobias Stenbaek Bro szóvivő közölte, hogy a Marius nevű zsiráfot puskával lőttek le, nem méreginjekciót használtak, hogy ne szennyeződjön az állat húsa, mert az állatkert tigrisekkel és más ragadozókkal fogja megetetni a maradványokat. Az állatkert döntését az Európai Állatkertek ás Akváriumok Szövetségének (EAZA) szabályzatával indokolta, mondván sok hasonló géneket hordozó zsiráf van már a szövetség fajmentő programjában. Stenbaek Bro hangoztatta, hogy az EAZA-tagság nem kötelező jellegű, de a kontinens legtöbb felelős állatkertje tagja a szervezetnek, amely a fajok sokszínűségének megőrzéséért munkálkodik globálisan.

Videó forrása: dailymail >>A kétéves Marius nevű zsiráf megmentése érdekében az interneten aláírásgyűjtést indítottak, és egy-két nap alatt több mint 20 ezren támogatták az állat érdekében közzétett felhívást. Egy nagyon korszerű zsiráfházzal bíró angliai vadaspark több más állatkert között jelezte, hogy lenne kapacitása a hím zsiráf befogadására, ennek ellenére végeztek az állattal - közölte a BBC hírportálja.

2014. február 7-i kép Mariusról, a Koppenhágai Állatkert kétéves hím zsiráfjáról, amelyet február 9-én az állatvédők széles körű tiltakozása ellenére a beltenyészet kialakulásának elkerülése érdekében
2014. február 7-i kép Mariusról, a Koppenhágai Állatkert kétéves hím zsiráfjáról, amelyet február 9-én az állatvédők széles körű tiltakozása ellenére a beltenyészet kialakulásának elkerülése érdekében leöltek. (MTI/EPA/Keld Navntoft)


Bengt Holst, az állatkert tudományos igazgatója elmondta, nem érti a Marius megölése körüli felzúdulást. Azzal magyarázta az állat elpusztítását, hogy a zsiráfok hosszú távú fennmaradása érdekében olyan állatokat kell kiválasztani a fajmentési program keretében, amelyek a legjobb génekkel bírnak. Hozzátette, hogy emiatt a koppenhágai állatkertben egy átlagos évben 20-30 állattal végeznek.

18+ Sokkoló fotók a lelőtt koppenhágai zsiráfról

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élete rablását akarta elkövetni a wisconsini Stradivari-lopás elkövetője

A rablás egyik elkövetője és kitervelője, a 41 Salah Salahadyn több évet ült már börtönben, mert egy… Tovább olvasom